4 Haziran 2010

Battık Yine Boğuluyoruz Biz Yine Yine Aranıyoruz Biz


Bu altın kol var ya, halamın oğluna girsin!!

Babaaaa, bazen çok saf, salak bir adam oluyorsunuz. Tabii bunu size başkası dese gider ona kafa göz dalarım ama ben diyebilirim. Çünkü bana bu hakkı sizin spermleriniz verdi.

Bana çocukken bilinçsizce yaşattığınız travmalara yorum yapmayacağım bu yazıda, bu nedenle korkmanıza gerek yok.

İyi adamsınız, çok iyi adamsınız. Tanımadığınız insanlara bile yardım etmekten çekinmeyen birisiniz. Yaşadığım bu küçük yerde bana karşı çoğu konuda anlayışlı davrandığınız için de birçok kişi tarafından -aile içini bilmedikleri için- kıskanılan biri oldum sayenizde. Gel gelelim çok safsınız be baba..

Yeter bu kadar "siz". Nasılsa yazı bu, "sen" diye devam ediyorum. 

E be salak babam. Halamın oğluna iki tane cillop gibi kredi kartı verirken aklını nerede bırakmıştın acaba?
Herifin şimdiye kadar yediği paralarla Afrika'daki açlık sorununa rahat rahat çözüm getirebilirdik. İstesek yapardık valla..
Koca konağı sattı halamlar. Buna dükkan açtılar, ev döşediler, düğün yaptılar. O ne yaptı? Hepsini tüketti. Bitirdi. Sonra bir sürü borç. Dükkan gitti.. İşler bitti. Borç borç borç. Beğenmedikleri eniştemin, emekli maaşına kaldılar. Sonra ne oldu? Bu salak kuzen kalktı yeniden dükkan açacağım dedi. Evi ipotek ettiler 25 bin çektiler. Yeni dükkan için.. 
O da yetmedi babamdan kredi kartlarını istedi. Onları da doldurdu. 20 bin giymiş durumdayız şimdi. İki aydır ödemesi gereken kısmı da ödememiş kağıt geldi. Bankalar aramaya başladı. Sağ olsunlar onlar da olmasa arayanımız soranımız yok.
Şimdi yeteneksiz kuzenim bunları ödemediği gibi bir de babamdan üçüncü kredi kartı istiyor. 

Hayır diyememek nelere sebep olabilir görün diye..
İyi ki kadın değilmiş sevgili babam. (Değişik bir cümle oldu) 

Kuzenimin başarısızlığı ile babamın salaklığını birleştirince ekmek parasına muhtaç üç aile çıkıyor ortaya.

Tam götü toparladık en azından borcumuz azaldı oh be derken başımıza gelen bu olayla bir kez daha yerlere serildi aile ekonomimiz.
Hayır bir de heriflerde öyle bir şey var ki, ne kadar borç içinde yüzseler de hiçbir şeyden geri kalmıyorlar. Bizde durum böyle olmuyor. Kardeşim ve ben sırf babam sıkıntı çekmesin diye hiçbir istediğimizi söyleyemedik babama şimdiye kadar. Adam alırsa seviniyoruz, almazsa istemiyoruz. Hayatımın son 20 senesine bakınca da hep istediklerimi ertelemekle geçtiğini görüyorum.
Kuzen, salak kuzen.. Bu evde okulu bitirmiş iki insan var. Bu çocukların iş kurması gerek, hayat kurması gerek. Herkesin senin gibi her istediğini hemen yapan ailesi yok. Azıcık düşünceli olsana.. 

İş buldum, çalışıyorum desem bile evlenmeye kalksam aileden desteğim olmadan bunu yapmam gerekecek çünkü ailem borç içinde yüzüyor olacak. Sen iki ayrı şehirde Ankaralı Turgut'un, yöresel halk oyunu ekibinin ve davul zurna ekibinin de geldiği iki ayrı düğün yaptın, ailen evini mutfak ihtiyaçlarına kadar fazla fazla aldı. Allah'tan belanı mı istiyorsun..? Kafa göz dalacağım artık. 40'a yaklaşıyorsun artık iki dakika adam ol, gözünü seveyim ol artık..

Bir de geçenlerde Selahattin Duman'da da okumuştum ve hak verdim adama. Gerçekten çocuğun travma yaşayanı makbuldür. Kardeşim ve ben çocukken ne çok sıkıntı çektik, bir biz biliriz. Evet çok şükür birçok çocuğa göre iyiydik ama fark eden insanlarsanız hayat size daha da ağırdır. Küçük Emrah kadar olmasa da bizim de bir sürü derdimiz vardı. Ama bu salak kuzenim, tek bir sıkıntı çekmedi. Annesi mükemmel anlayışlı biri, dedesi zengin, büyük büyük annesi daha da zengin.. Ben timsahı belgesellerde izlerken o giysisinde taşıyordu. Ne istese aldılar, ne istese tamam dediler. Allah için saygılı biriydi evlenene kadar. Evlendikten sonra değişti ama neyse.. Velhasılı kelam sonuç ortada. Çok anlayışlı, istekleri sorunsuzca yerine getirilmiş bir çocuk mal oldu. Buna benzer bir sürü örnek var.

Sinirliyim.
Sıçtık yani özeti bu. 
Şimdi ne bok yiyeceğiz bilmesek de nefes alıyoruz çok şükür.

6 yorum:

hevesli bardak dedi ki...

Aynı bunun gibi bi kuzen bende de var. Aynı sorumsuzluk, aynı mallık, aynı evlenme hevesi, aynı dükkan, aynı kendini babasına baktırıp aynı hiçbir şeyden geri kalmama yüzsüzlüğü. Bizi soktuğu zararı şimdi söylemeyeyim. Babasıyla babam ortak, bağlantı da ordan. Biz kendimizi bildik bileli "temkinli"yiz, beyimizse el bebek gül bebek.

Çok dertlendim.

pippi haşmet dedi ki...

Aynı dert demek ki, boğacağım artık.
Bir de sorsan durumlar mükemmel. İşler nasıl diyorsun adama, oo süper diyor. Lan bari doğrusunu söyle ama yok nerde.
Hesaptan kitaptan anlamayan, ömründe sıkıntı görmemiş herife dükkan açarsan her şeyini hazırlar sunarsan olacağı bu. Da bizim suçumuz ne onu anlamış değilim. Babamın saflığı işte..
Bu bize ikinci kazığı üstelik. İlkinde de icralık olmuştuk bundan sonrası da öyle olacak gibi.
Çünkü şu an biz kendimiz için bile kredi çekemiyoruz, malum, o salak yüzünden..

Delirdim.

ferdagokturkince dedi ki...

her sülalede böyle bi dallama oluyo demek ki.. bizde de var bi tane. sömürmedik adam bırakmadı sülalede, hepimizin azına sıçtı koydu şerefsiz.

pippi haşmet dedi ki...

@cilekperisi
Oluyor galiba gerçekten.
Geldiler bana. Açacağım telefon ağzına yüzüneee diye başlayacağım artık. Son damlalardayım.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

hıı bi de Allah babana kolaylık ve ferahlık versin:(

PAPATYA PRENSES dedi ki...

sahiden bütün sülalelerde bir tane böyle numelik oluyor.

allah ıslah etsin hepsini.

benimdi bi kuzen ve ayranı yok içmeye,tahtırevanla gider sıçmaya hesabı, bi akrabanın kızının nikahına porş kiralamış gelmiş. sebebide, kız balıyına maldivlere gidiyomuş. e sanane.
dünyanın borcu benim üstüme mi maloz.

bi de kardeşimi sömürüp duruyo zaten
:@