13 Temmuz 2010

Dananın Kuyruğu Diye Gidip Babayı Almak

Evet KPSS bitti.
Ne çalışmalarım ne de dualar işe yaradı. Yine babayı alıp döndüm. Artık profesyonel KPSS giricisiyim. Kimi zaman o bana giriyor kimi zaman ben ona giriyorum, geçinip gidiyoruz. 
Yapacak bir şey yok. 
KPSS'nin girdiği güzel insanlar sorabilir ayrıntıları diye ne olur ne olmaz yazayım ben:
İlk oturum kolaydı. Şakır şakır yaptım tabii yine tarih coğrafya ve vatandaşlıktan ne yaptığımı bilmiyorum ama olsun. Yine de önceki senelere göre iyiydi. 
Benim sorunum ikinci oturumla.. Anasının damı arkadaş, hayatta duymadığım terimler hem de hemen hemen her soruda vardı bunlardan. Sokarım böyle sınava Panda çubuğumu deyip sınav boyunca tepemizde dolanan 2541156 kiloluk amcaya çarpacaktım kağıdı ama tabii ki yemedi ve yapamadım. Battı balık yan going diyerekten devam ettim iç burkan soru çözememe eylemime.
Velhasılı kelam berbat sınav bitti. 

Arkadaşlarımdan biri sınavdan önce şöyle bir mesaj göndermişti:
"Başarılar.. Bi bok olmıcak ama olsun.."
Kendisi de benim gibi profesyonel KPSS giricisi olduğu için hoş gördüm tabi. Öyle deme attım hafızaya beyin bedava, çalışınca olur merak etme gibi sıradan bir cevapla geçiştirdim kendisini.

Sınavdan çıkınca da benzer şeyler oldu. Sınava giren arkadaşlar, berbattı abicim, sen naptın dediler ben de benimki de berbattı hayırlısı olsun gibi bir mümine yaraşır cevaplar verdim. Yapacak bir şey yok ne de olsa..

Durum bu işte. Maaşa geçince şunu alırım bunu alırım fantezilerime kaldığım yerden devam edeceğim.