12 Şubat 2011

iphone Kilise Jay Leno Zaytung ve Paramparça

Bakmayın öyle, başlık bulamadım ne yapayım.? 
Arkadaş, müslümanlar ne güzel cep telefonundan mesaj yoluyla olsun, aramalarla olsun boşanabiliyor falan sen şu Katoliklerin yaptığına bak, neymiş efendim, iphone uygulaması ile günah çıkarılmazmış babababak.. . Adamlar üşenmemiş uygulama yapmış ne güzel.. Zamana ayak uyduramıyor dinler. cık cık
Anlamadık değil mi? 
Geçenlerde Jay Leno söyledi ama Zaytung haberi gibi olunca kesin dalga geçiyordur, yok artık demiştim. Hayır neden böyle dediysem, sanki İslam'daki örneğini görmedik bunun. Jay Leno dedi ki (tamam aynen hatırlamam imkansızdı kopyala yapıştır yaptım ne var)

"The Catholic Church has approved an app that let’s you confess on your iPhone. You can now cheat and atone right on the same device. Perfect for Brett Favre. The actual name for this app is “Priest in your pocket.” Don’t they read the paper? Couldn’t they come up with a better name? The Catholic Church has approved an app that lets people confess their sins through their iPhones. The number one confession? Taking the Lord's name in vain after the iPhone drops your call."
Apple, Iphone için bir uygulama geliştirmiş. Amaç günah çıkarmak.. Adamlar haklı. Millet alışverişini internetten yapıyor, seks ihtiyacını internetten hallediyor, ee yediği haltlar ne olacak peki, onlar için dışarı mı çıkacak.? Iphone'u var adamın boru mu arkadaş, tuvalette bile günah çıkarabilmeli artık. Nitekim işte "İtiraf" mı ne böyle bir isimle 3 dolar karşılığında edinilebilen bir uygulama hazırlıyorlar. Kilise önce hık mık etmiş ama sonra orta yol bulunmuş. "Olabilir ancak yine de kilisede günah çıkarmaları daha iyidir" sonucuna varılmış. Bakmayın zamana ayak uyduramıyorlar dediğime gayet de güzel uyduruyorlar işte. 


Mehmet Barlas'ın konuyla ilgili yazısı budur.
Bir link bir link daha.
Şöyle bir şeye rastladım belki ilginizi çeker.