16 Şubat 2011

Dekolte Giyene Tecavüz Ederler

Annem, işsiz kaldığım için üzülüyor ve sürekli fikirler üretiyor. Dilinden hiç düşürmediği şey ise "Akademisyen olsana kızım" cümlesi. Elimdeki imkanlarla bu hiç de zor değil benim için ama istemiyorum. Nedenini size bir örnekle açıklayacağım:


Bakıyoruz ne demiş Prof. Dr. Orhan ÇEKER: 
"Her ülkede taciz olayları yaşanabilir. Sorunun kökenine inmek gerekir": Eyvallah doğrudur. İnelim bakalım.
"Sorunun odağında kim var? Kadın var.": Hımm demek öyle. Bence soruna sağından solundan aşağılardan bakılıyor Sayın Çeker. Sorunun odağını kadın olarak görmek için anca yanlış tarafta olmak lazım. Yine de olur ya, belki benim göremediğim bir şey görmüştür devam edelim. 
"Kardeşim, sen dekolte giyersen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değildir." : Vay be, akademisyen ya Sayın ÇEKER, öğrenecek çok şeyimiz var bakın bakın okuyun bunları. Meğer sorunun kökeninde kadın varmış. Kadın dekolte giyerse elbet tacize tecavüze uğrarmış. Şaşırmamalıymış. 
Sayın ÇEKER bak hele buraya: Ben kış ortasında kat kat giyinmiş öğretmendim. Üstelik hastaydım ve dışarıdan belliydi bayılmak üzere olduğum. Ne bir cazibem vardı ne bir "gelgel"im.. Tacize uğradım, ölümden döndüm. Daha geçen gün evine giden teyze dolmuşta tacize uğradı gözümün önünde, ben kurtardım. Lisede dizimin aşağısına kadar uzanan etek giyen bir öğrenciydim ben, dolmuşta dedem yaşındaki adam taciz etti. Bunlara ne açıklama getiriyorsunuz? Nerem açıkmış da neremden etkilenmiş bu sapıklar? Neremi kapatsaydım bu sapıklardan korunurdum? Gerçekten merak ettim, madem Prof. Dr olmuşsunuz, madem "büyük adam" olmuşsunuz bunu da izah edersiniz bizim gibi "yardıma muhtaç kadınlar"a. 
"Bu konuda suçu işleyenleri savunduğum anlaşılmasın": Yok canım, ne münasebet. Kimsenin böyle anladığını sanmıyorum. Sanmadık değil mi?
"Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Bu konuda tabii ki erkek suçludur ama kadının da suçu göz ardı edilirse meseleyi çözümde yanlış adım atmış oluruz. Bu olayda her iki taraf da suçludur.": Evet evet suç iğrenç. Yalnız bunu kabul ettiniz diye diğer saçmalıkları da onaylayacak değiliz. Ben diyorum işte, dolmuşta dekoltesi olmayan hatta üstüne, başı bile kapalı olan teyzenin uğradığı tacizi açıklayın bana! Teyzenin suçu ne ola ki mesela? Dolmuşa binmek mi, sokağa çıkmak mı yoksa kadın olmak mı?

"Başta toplumun acilen yaygın bir din eğitimine tabii tutulması gerekir. ": Bismillah! Verilen eğitim neyinize yetmiyor efendim. Herkesin dini olacak diye bir kaide var da biz mi bilmiyoruz. Dinsizleri de mi din sahibi yapacaksınız? Haa doğru ya bütün tecavüzcüler dinsizdi, nasıl atladım bunu.. Din eğitimi aldığınızı anlıyoruz, ben de açıklamalarınızdan ve çıkan sonuçtan edindiğim bilgiyi söylüyorum size: Din eğitimi işe yaramaz bu sorun için. Yaramıyormuş yani ahanda. 
"Ardından bu tür suçları özendirici yayınlara yasak getirilmelidir. Yayınlanan dizilerde tecavüz sahnesinin dakikalarca gösterildiği, toplumsal ahlakın yok edildiği durumlar var. Bu tür dizilerin asla toplumla buluşturulmaması gerekir.": Özendirici yayın anlayışınızla verdiğiniz örnek birbirini tutmuyor bunu söyleyeyim önce. Bahsettiğiniz dizide özendirme yok aksine cezalandırma var. Bir de sitelere Google'ın gönderdiği ziyaretçilerin internette neler aradığını bilseniz emin olun fikirleriniz değişirdi. Ben de özendirme konusunda sizin gibi düşünüyordum bir zamanlar, tabii ilk gençlikti o zaman, okudukça gördükçe öğrendim. Toplum dediğimiz şey aslında masum değil, hiç değil.. Hangi dizide, hangi kitapta, hangi filmde bebeğe tecavüz edildi bu ülkede? Ama bu ülke bebek tecavüzcülerinin de olduğu bir ülke. Hangi dizide hangi filmde hangi kitapta anne baba çocuk dayı enişte yenge toplu seks sahnesi anlatıldı, işlendi? Ama insanlar bunları arıyor internette, orada burada. Neden? Çünkü aç bu millet. Sakındıkça saklandıkça cıs aman dokunma öğrenme görme dedikçe daha çok merak ediyor. Çok gizemli, çok önemli, çok muhteşem bir şey zannediyor.. Abarttıkça abartıyor. Neden büyük şehirlerde mini eteğiyle dolaşan kadınlar o kadar çok ilgi çekmiyor da küçük şehirlerdekiler ilgi çekiyor? Alışmadıkları için.. Alışsalar artık eskisi kadar tesirli olmayacak bu görüntü onlar için. Aynı şehrin, denizi bulunan kasabası ile denizi olmayan kasabası arasındaki bakış farkı da bundan işte.. 

Bu kadar açıklamayı yaptığım için utanıyorum. 
İnsan hikayelerine biraz olsun yakın olsaydınız bunları şimdiye kadar okumuş, öğrenmiş olurdunuz. Bir sürü kadın hikayesi var bu ülkede. Hiçbir şey yoksa, empati Sayın hocam empati.. Bu kadar zor olmamalı.

Ve hani mahalle aralarında sarf edilen bir cümle vardır: "Senin anana bacına da aynısı yapılsa hoşuna gider mi?" diye.. Dileğim odur ki, çevrenizden biri böyle bir şey yaşamaz ve siz bu anlattıklarımı, anlatılanları sadece okuyarak öğrenirsiniz.