14 Aralık 2009

Mikili Film


Dün akşam elektrikler bir kesildi tam kesildi, sürekli gelip gitmeye başladı bugün de.. Dün geceyi elektriksiz geçirdim. Kar da yağdı, yolların kapanma tehlikesi var. Ekmek yapmayı öğrenmem gerekecek sanırım.
Sonracığıma ben dün fare gördüm. Nasıl oldu anlatayım.. Elektrikler gidince tek başıma otur otur canım sıkıldı, yan komşuya gideyim dedim ve gittim.. Şiir okuduk, bağıra bağıra şarkı söyledik falan neyse bir ara elektrik geldi, dur dedim ben bir eve gidip geleyim. Kapıdan çıktım sonra dış kapıdan bakayım yerler, hava ne alemde diyerek kapıya doğru yöneldim. Beni bekliyormuş sanırım sevimli Miki, anında içeri girdi, daha ben kapıya varmadan ışığa doğru geldi zannımca. Hemen kapının yanındaki süpürgenin arkasına saklandı. Bir sopa buldum işte, ittiriyorum süpürgeyi çıksın gitsin eve girer bir de onunla mı uğraşacağız diye. Süpürgeyi iterek yere düşürdüm ben, o an bana doğru koşmaya başladı Miki, bildiğin koşuyor, "Arkadaşım bak, her gördüğün Mini senin Mini değildir" desem de yok valla yok.. Ben de artık "çile bülbülüm çileeee aaaaaaaaaalllaaah" diye bir bağırdım. Okul müdürü çıktı geldi, "Ben korkarım, siz atın ya" dedi, "Yeah ya" dedim.. Işık tuttuk durdu böyle o kadar sevimliydi ki aayy yavrum neyse işte, sonracığıma soğuk havaya göndermek zorunda kaldık. Yapacak bir şey yok, koynuma alıp saracak sarmalayacak halim yok; fareyse, korkmuyorsak  o kadar da değil..

Az önce de çiğ köfte partisine gittim. Partiye bak, ben de böyle Kazancı Bedih söyleyeceğiz falan sandım hevesle gittim. Ezel izlediler oturup ya, böyle şey görmedim. İçim sıkıldıkça sıkıldı. Gloom'un böbrekleri ağrıyordu zaten bok yemeye mi gittim acaba oraya bilemiyorum. Durum bu işte, hemen döndüm geldim. Daha oturuyorlar, Ezel bitince Tabu oynayacaklardı, bir kadın var onunla hayatta tabu oynanmaz.. Ya tipleri görseniz anlarsınız böyle anlatınca sanki ben geçimsizmişim gibi oluyor ama valla çekilecek dert değil. Karı koca mal bunlar valla mal.. Acılı seviyoruz acıya dayanıyoruz diye evden biber getirdiler ekstra, görseniz herkesi aşağılıyorlar siz acılı yemiyorsunuz falan diye, zannettim ki ağzımdan ateş çıkacak, alayım bakalım onlarınkinden dedim, ne acı var içinde ne bir şey.. Ya bunlar hiç çiğ köfte yememiş ya da gerçekten mallar, gerçekten ama..

Az kaldı artık, şu dönem bitse de kurtulsam bu insanlardan.. Burayı ve sıkıntılarını seviyorum ama bu insanları sevmiyorum. Boşlar bildiğin bomboşlar yani..

Şimdi de Kesik Çayır'la oynuyorum oh mis.. :)  Ezel'i izleyeceğime giderim mis gibi türküler dinlerim gönlümü şenlendiririm dedim, iyi ki de dedim.. Oh mis..!