18 Eylül 2010

KPSS İptal Edilince Biz de İptal Edilmiş Sayıldık mı?

KPSS hakkında yazmayacaktım değil mi? Siz de inandınız hemen hıh
Evet KPSS saçmalığının ikinci oturumu iptal edilmiş, aman da ne güzel.
Millet sevineceğimi falan sandı herhalde, bir sürü mesaj, "Hadi yine iyisin", "Gözün aydın" Lan arkadaş, ne ayacak gözüm, ders çalışacağım tekrar, üstelik bir bok olmayacağını bile bile ders çalışacağım. İptal edilmesi kötünün iyisi olurdu, oldu. Bu sikindirik sınavın varlığı saçma. Kaldırılsın artık yetti be..
İlla söyleyeceğim bunu. "E yapan yapıyor sen salaksan sınavın suçu ne?" diyen öküzler olabilir. 
O öküzlere şu örneği vereyim ben, 
şimdi sen yıllarca beden eğitimi dersi gördün, müzik dersi gördün değil mi? Heh şimdi sen matematik okumuş birisin. Seni müzikten, resimden sınava alıyorlar ve başarılı olursan öğretmen oluyorsun. Alan bilgin var, öğretmen özelliklerine de sahipsin ama müzikte resimde başarısızsın. Senin bölümünden birileri de var ki, ne alan bilgisine sahip ne de öğretmenlik becerilerine ama müzikte harika. Bu sınav evet öğretmen vasıflarına sahip olanları ayırıp onların atanmasını sağlıyor diyebilir misin?
Dersen zaten bu konuda bir bok da bilmiyorsun demektir. 
Örgü örme ile ilgili sınava alsınlar herkesi, güzel örgü örebilenlerin atamasını yapsınlar. Yine KPSS ile aynı sonucu verecektir. İlla birileri yapar ama önemli olan işe yarayıp yaramadığı ve bu sınav işe yaramıyor.
KPSS bu işte. 

Mağdur arkadaşlar adına bile sevinemedim. Sınavın kaldırılması için güzel bir vesileydi bu olay ama olmadı. Boktan sınav aynen devam. 

Velhasılı kelam üzülmedim de sevinmedim de. Eğitim bilimlerinin iptal olacağı belliydi zaten. Ben yine sözümden dönmüş değilim. Seneye eğer yine KPSS olacaksa girmeyeceğim arkadaş ya da hadi girdim diyelim çalışmayacağım. Eğitim iptal oldu ya hani, öylesine gireceğim buna o kadar.

Bu KPSS puanlarından da bir halt anlamıyorum ayrıca. 88 mi 89 mu ne netim var GK GY sınavından ve eğitim bilimlerinin tamamını doğru yapsam bile atanmama yeter puanı alamıyorum. 
Ne güzel değil mi?

Ho ho ho.! 

Bu sabah internetten sıkıldım, Farmville'den ve diğer oyunlardan sıkıldım. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum, yeni eğlence bulmam lazım. Bilgisayarı falan kapatıp gidesim var.

Bir de eğer bu sınav olayı olmasaydı dikiş kursuna gidecektim ne güzel. Evden uzaklaşacaktım, halamların evine yerleşecektim bir sene için. Planlarımın birilerinin gerzeklikleri yüzünden iptal olmasından bıktım artık. Her şeyi erteliyorum, sınav geçsin, puanlar açıklansın, iptal edilecek mi o belli olsun, yerleştirmeler belli olsun, ikinci atamalar belli olsun,  sonra her şey sil baştan. Her sene aynı şey. 
Hüff dikiş kursuna ne zaman gideceğim ben peki? 

Bu arada Farmville oynamak için ekleştiğim arkadaşlardan birinin adı Kristal Anne. Hani anneler günü için ödül verecekseniz ve bu ödüle bir isim arayacaksanız ve aklınıza bu isim gelecekse gelmesin, kapılmış bu isim, olmaz, tamam mı?