2 Ağustos 2011

The Smurfs and Co


Facebook'u oyun için kullandığım malum. Bir de hemen bitiriyorum oyunları. Bu gece de bunu buldum mesela. Aslında daha önce keşfetmiştim ama çok az kişi oynuyordu, güvenilir olmadığını düşündüğüm için bulaşmamıştım. Şimdi oyuncu sayısı artmış, zaten oynamaya başladıktan sonra anladım ki Smurfs Movie'nin reklamı için yapılmış oyun. Görev olarak da yine filmle ilgili şeyler de veriyor, Movie'nin sayfasını beğenin, fragmanını izleyin gibi.

Oyunda Şirine ya da diğer şirinlerden biri oluyorsunuz, hangisini isterseniz onu seçiyorsunuz. Sonra kendi yaşam alanınızı yaratmak, köyü oluşturmak için etraftaki ot, taş, çiçek böcek onları temizliyorsunuz. Temizledikçe de para ve gerekli diğer malzemeleri ediniyorsunuz. Kazandıklarınızı da ev yapmak için kullanıyorsunuz.

Oyun yine birçok Facebook oyunu gibi görevli ilerliyor. Size verilen görevleri tamamladıkça fazladan altın ya da level atlamanızı hızlandıracak deneyim puanı kazandırıyor. Yaptığınız her eylem için bir enerji kaybediyorsunuz. Her 3 dk'da enerjiler birer birer artıyor. Yeni başladım malum, şimdi en fazla 30 enerjim olabiliyor ama level'lar ilerledikçe bu sayı da artacak. 

Bu Şirin Baba'nın alanı:


Şirin Baba'nın ya da diğer arkadaşlarınızın alanlarını ziyaret ettiğinizde, onların alanlarında kullanabileceğiz günlük 5 enerjiniz oluyor. Onların alanlarında yaptığınız eylemler de size altın ya da benzeri şeyler kazandırıyor. 

Bu da benim alanım:

Oyunu daha eğlenceli hale getirmek için arkadaş eklemenizde yarar var. Sizcileyin oyuncular bulmak için, oyunun sayfasına "beni ekleyin" benzeri bir şeyler yazarsanız ya da yazanları eklerseniz hediye alışverişi ile oyununuz daha da şenlenecektir. 


Bizim gibi, çocukluğu Şirinler izleyerek geçmişler için değişik bir deneyim. Hem özlem gideriyorum hem de "Koskoca Şirinler parayla mı ev yapıyor. Pıırt bir de filmin reklamı.. İyice kapitalist olmuş canım bunlar.." diye söyleniyorum. Yine de canı sıkılan için eğlenceli bir oyun. 
Çoluk çocuk oyunu olabilir ama ne var arkadaşım, hani içimizde çocuk vardı noldu nolduu!?


Oyun burada: The Smurfs & Co
Oynayacaklara kolay gelsin, iyi eğlenceler. Oynayacak arkadaş isterseniz beni de bulabilirsiniz Facebook'ta. 


Not: Ta Farmville oynadığım zamanlardan içimde kaldı. Bu tür oyunlar oynayanlar ile bilgisayara oyun indirip savaş oyunları oynayanlar arasında fark yok, bu bir. İkincisi, canı isteyen, zamanı olan bunları oynar, canı isteyen msn'de fink atar, Facebook'ta onu bunu beğenir. "Aay inanmıyoruuum, bunu mu oynuyorsun"'a gerek yok.  Öptüm!