20 Nisan 2012

49G ve Gazi Mahallesi'nin Çilesi


 İki gece önce yağmur yaş demeden yollara düştüm ve sinir oldum.

Bir önceki gecesinde bir partiye davetli olduğum ve işten doğruca partiye gideceğim için o gece giydiğim kıyafetler de kağıt çantamda benimleydi. Parti dolayısıyla da gece yarısı evdeydim ve sabah da yine erken bir saatte kalkıp işe gittim. Tüm bunlar bünyemi o kadar yordu ki, erken bir saat dediğim 19:30'da işten çıktım. Amacım eve erken gidip uyuyup dinlenmekti ama öyle olmadı tabii.

Bir yandan yağmur yağıyor, bir yandan otobüs bekliyorum. Kağıt çantam dağıldı sizlere ömür oldu, haliyle içindeki her şey de yere suya düştü. Elbisem, ayakkabılarım... Saat oldu 21:30, sonunda gelebildi 49G. İnsanlar haliyle isyan ettiler şoföre. Şoför de altta kalmadı: "İn o zaman, böylelerini döveceksin işte" gibi gibi bir sürü şey söyledi. Özetle uyuz etti herkesi, zaten uyuzduk.

Söz konusu 49G ise otobüse binmek pek de anlamlı olmuyor. Mühim olan eve varabilmek, 2 saat süren yolculuk mu olur arkadaş? Mecidiyeköy'den Gazi Mahallesi'ne gitmek nasıl 2 saat sürebilir?

Şüphelerim var ciddi ciddi, öncesinde de şunu belirteyim yazılarımda her zaman objektif olmaya çalışırım ve ne kadar sinirli olsam da yine objektif olmaya çalışacağım.

Şüphelerime gelecek olursak, Gazi Mahallesi olaylı bir mahalle malum ben çoğu şeyin nedenini buna bağlıyorum. Siz olay çıkarırsanız biz de size böyle muamele ederiz. 

49G otobüsü gördünüz mü hiç? Eski kırmızı otobüslerden ve her zaman tıklım tıkış. İlk durakta dolan bir otobüsten fazlası da beklenmez zaten. Şoförler saygısız, otobüs eski hatta o kadar eski ki camlar inecek üzerimize diye korkuyoruz. Dışarıda yağmur yağdığında, içeriye de yağmış kadar oluyor. Tam işkence!
Geçen kızın biri düştü otobüsün içinde, aynı hengamede benim de saçım koltukların demirine sıkıştı. 

İstisnasız her yolculukta kavga çıkıyor, çünkü insanlar gergin. Bahçelievler'de kaldığım dönemde de otobüs kullanıyordum. Kalabalık otobüslerde de gittim ama inen olur binen olur yolculuk böyle değişimle devam eder. 49G'de böyle bir şey yok, araya o kadar saçma rota koymuşlar ki kimse ne iniyor ne biniyor. Millet Gazi'den Şişli'ye Şişli'den Gazi'ye gidiyor ama biz inatla bir sürü ara durağı gezmek zorunda kalıyoruz. 

Yol insanı o kadar paralıyor ki, eve gider gitmez uyuyakalıyorum. Sabahları ayılmam zamanımı alıyor. 

Çözüm önerisi de sunayım: 
1) Otobüsler yenilensin.
2) Sık sefer konulsun.
3) Güzergahta azalmaya gidilsin.

İnsanların isyan çıkarmasına çok hevesli sanırım birileri anlamıyorum ki.. İyi hizmet verirsen olumlu karşılık alırsan ceza yerine pekiştireç vermeyi deneyebilirler. Her gün şimdi mi başımıza bir şey gelecek birazdan mı demekten içimiz şişiyor zira.

He bir de Alevilerle ilgili haber yapıldığında biz hep alt yolda indiriliyoruz. Otobüsler içeri girmek istemiyor ama ne gariptir ki her seferinde "Aaa hani eylem?" diyoruz, çünkü eylem olmamış oluyor. 

Ne yapmaya çalışıldığını anlamıyorum. Taşınılsın homojenlik olsun mu istiyorlar yoksa cezalandırıyorlar mı Gazi Mahallesi sakinlerini bilemedim.

Yazmadan da duramadım. Böyle böyle bir durum var. 

Eğer 49G otobüsü bekleyen birilerini sezerseniz iyi davranın, sabır dileyin. Çile dediğimiz şeyi çekiyorlar, çekiyoruz çünkü.