25 Kasım 2009

Hediyelerim, Hissettiklerim


Evet, dün öğretmenler günüydü ve yazamadım buraya yazı. Bir gece önce ev arkadaşım hastalandı ve onunla ilgilenmek zorunda kaldım, uykusuz uykusuz okula gittim. Öğretmenler Günü kutlaması şeyttik. Akşam oldu eve geldim, kafayı koydum uyudum. Sonracığıma müdür evine çağırdı bütün lojmanı. Öğretmenler Günü Resepsiyonu (!) vardı :) İşte öyle pasta falan yedik, çay içtik, Geniş Aile'yi izledik.

Gelen maillere cevabımı buradan vereyim. Çok değişik olan bir şey var. Şehirde bir yerde olsam yaşamayacağım duyguları yaşadım bugün. Hiç uyumadan derse gittim demiştim ya, sersem gibiydim biraz ama yine de biraz süslendim öğrencilerim için. Kendimi hazırlamıştım, hiçbir beklentim yoktu, o kadar ki öğrencilerim öğretmenler günü olduğunu bile bilmiyorlardır bugünün dedim. Her şeye hazırlıklı olmam lazımdı, hayal kırıklığı yaşamak istemedim açıkçası. Sonracığıma derse girdim. Öğrenciler hemen:

-Öğretmenim siz bilmiyor musunuz?
-Neyi?
-Bugün öğretmenler günü. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

dediler ve hediyelerini verdiler..

Paket vardı iki tane, sabah gelirken yol kenarından toplanmış çiçekler vardı ve iki tane plastik çiçek...

İlkokul günlerime gittim. Babam taze güller alırdı hep. Her öğretmenler günü gül hediye ederdim öğretmenime taze taze.. Ne kadar şanslıymışım dedim. Bir keresinde arkadaşlardan biri çorap getirmişti öğretmene, ne kadar yadırgamıştım. Şimdi bana verilen hediyeleri görünce anladım ki öğretmenimiz için bunun bir önemi yok, hediyenin ne olduğunun bir öğretmen için önemi yok. Gözlerim doldu.

Evet işin duygusallık boyutunu bu şekilde hallettikten sonra, eve gelip uzunca bir zaman güldüm. Neden?
Çünkü paketleri açtığımda gördüğüm şeye sınıfta gülememiştim :) Canlarım benim.. Traktör almışlar zannımca bir hafta önce, onunla beraber işte eşantiyon maksadıyla anahtarlık vermiş galeri, ve tükenmez kalem.. Öğrencilerden biri de işte bu kalemi ve anahtarlığı paketlemiş getirmiş. Üzerinde traktör resmi olan bir anahtarlığım var artık ve ömrümün sonuna kadar saklayacağım ;) İşin daha da komik tarafı bu öğrencimin kuzeni de gitmiş müdüre aynı anahtarlıktan vermiş :) Hatta daha da komik tarafı ortaokul öğrencilerinden biri durdurdu beni ve hediyesini verdi. açtım baktım o eşantiyon kalemin aynısı :) Yani traktörlü bir anahtarlığın yanında iki tane de traktörlü tükenmez kalemim var artık..
He üstteki hediyeler arasında bir de kitap ayracı var, onu öğretmen arkadaşlardan biri hediye etti.

Güzel bir gündü. Güzeldi..

Öğretmenler günümü kutlayan arkadaşlarıma teşekkür ederim. KPSS sürecimde olduğu gibi, bir köy okulunda ücretli öğretmenlik yaparken de yanımdasınız. Seviyorum sizi..