28 Nisan 2009

Desti İzdivacınıza Talip Olmamı Söylediler


Şimdi bizim ailede hep çok enteresan şeyler olur.
Babaannem mesela çok enteresan bir kadındır. Bu bazen bizi zor durumlara da düşürüyor. Şimdi son bomba şu..
Mahalledeki bir oğlanla, bize su arıtma cihazı satmak için gelen kızı baş göz etmeye karar verdi. Anneme mesaj attırdı oğlanın annesine. Kadıncağız bizim eve geldi, babaannemi görseniz allah bi çene vermiş her maşallah.. Kızı mı övdü beni mi yerdi bilmiyorum. Yerle yeksan oldum.. Şöyle ki:

Katil Babaanne: -Boyu uzun öyle kısacık değil. Pippi gibi değil.
Masum Komşu: -Olsun canım Pippi bizim kızımız biz onu böyle seviyoruz.

Katil babaanne: -Bu kız uzun boylu güzel ama gözlüklü işte bir kusuru o.
Masum Komşu: -Olsun canım şimdi kim gözlüksüz..

Yerdeki pippi'in iç sesi: -Böğğğ yazıklar olsun lan gözlüksüz gezme diyen siz değil miydiniz, alçaklar, kadının kısa boylusu makbuldür diye az yemediniz beni. Lan ben harbi bitmişim o zaman. Hem gözlüklüyüm hem kısa boylu.. Ayrıca o bağırmaktan götü patlayacakmış izlenimi veren o kız bile evlenirse balkonun yolunu tarif etsin biri bana zira yaşamaya dermanım kalmayabilir.

Masum Komşu: -pippi beğenirse bizim oğlan da beğenir, aynı kafada onlar.
Fırsat bulmuş pippi: -Yok ya güzel falan değildi, kara kuru bir şeydi böyle ukala bir de, sinirim çıktı. Yok yok abim beğenmez bu kızı. Ben ona başka bulurum.
Masum Komşu: -Hımm.. Eee nişan söz bir şey vardır belki hem.
Katil babaanne: -Yok yok ben baktım parmağına.

Neyse işte bu olaydan sonra bizim verdiğimiz referans sayesinde aynı kız Masum Komşu'nun da evine gitmiş, artık ne tanıttı bilemiyorum. Abim evde yokmuş gösterememişler kızı, oh dedim. Kızın parmağında yüzük varmış bu sefer. Ki bence bu sadece bize ayıp olmasın diye söylenmiş bir şeydi, onlar da beğenmedi kızı. Oh valla canıma değsin. Önümüzdeki 2-3 sene ben o kızla sıkı fıkı komşu olamazdım.
Sanırım bu dertten kurtulduk.
Eğer olur da bu iş, evlenirlerse zıçtım.. Kızın arkasından bir dünya şey söyledim herkes de öğrendi hakkında düşündüklerimi. Komşuculuk oynayamam.. Piknikler de yalan olur..