14 Ocak 2009

Doğum Günleri ve Sevgili Saçmalıkları

Sevgililer, doğum günlerini unutmasın, unutmayanlar da adam gibi kutlasın istiyorum.
Çok mu şey istiyorum..?!
Sen uğraşırsın aylar öncesinden bütün arkadaşlarıyla iletişime geçersin, ev ayarlarsın, o gelirse ben gelmem diyenleri ikna edersin, pasta börek yaparsın, sevdiği şarkıları söyleyecek birilerini bulursun. Herkes mutludur o gün, herkes sevgilini eğlendirmek için vardır.
Zaman geçer ve sıra senin doğum gününe gelir. 24'ü yerine 23'ünde aranırsın ve doğum gününü kutlamayı unuttuğu için özür dileyen bir ses bulursun karşında.. Ertesi gün hayat hiçbir şey olmamış gibi devam eder, neticede doğum günün kutlanmıştır ama değil mi?
Ya da koluna deri bir ip bağlanır.. Pembe renk ve plastik nazar boncuklarıyla.. Bu hediyeyi değersiz yapan maddiyatı değil, bunu kullanmayacağının bilinmemesidir. Yine de hiçbir şey olmamış gibi günlerce gezersin bileğinde pembe deri bileklikle ve içinde sarısı olmayan nazar boncuklarıyla..
Bazen de bir mesaj gelir 00.10 civarında... "İyi ki doğdun..."
Bu kadar mıyım, benim için yapılabilecekler bu kadar mı?

Erkekler anlamazlar kadınların özel günlerde ne hissettiğini. Kadınlar için şımartılma fırsatıdır. Erkeklerin pek önem vermediği duyguları kadınlar doğum günlerinde olsun görmek isterler.. Benim için ne yapabilir, onun için ne ifade ediyorum'un karşılığıdır o gün yapılacaklar..
Ben değer veriyorsam senin önemsemiyor olman bana sevgini göstermemene sebep midir, değildir.. Doğum günü gibi düşünmeden bir şeyler yap benim için. Çok mu zor? Olmamalı.
Seramoni havasında değil, doğal..
Normalde yapmadığın, belki de yapmayacağın bir güzellik düşün ve yap.
Beni diğerlerinden ayır..! Diğer tüm insanlardan farklı olduğumu hissettir.

Başkalarının senden daha güzel kutlamasına fırsat verme mesela..
Bu ne büyük acıdır bir kadın için.
Sevgilin kuru bir kutlama yapıyor ama pek de yüz vermediğin belki de önemsemediğin biri çıkıp seni tanıdığını ispatlayan bir sürpriz yapıyor.

Para değil.. Maddi bir şey değil. Beni mutlu edecek, benimle ilgili küçük bir ayrıntıyı işlemek..
Yapılabilir bu, seviyorsan yapabilirsin..!

Bakarsın geriye.. Herkesi mutlu etmek için bir şeyler yapmışsın, herkeste mutluluğun izleri saklı.. Ama onlardan sana kalan küçük bir dize, sürekli 6-4 gelen iki küçük zar, adının harflerinden oluşan bir saat yoktur geride..
Hatıra kutuna bakarsın, sadece adresler, telefonlar bir iki kısa el yazısı metin geriye kalan.. Hafızanı yoklarsın, yapılan bir iki küçük güzellik nedense onca kişi arasından sadece bir bilemedin ikisinden..
Hayat uzun sayılmaz değil mi, belki de fazla uzundur..