25 Ekim 2008

Blog Hareket Günü-İmza Kampanyası


Bu yazıyı okuma yetisini elde etmiş bütün blog yazarlarının desteğini bekleyen bir kampanya var. imza kampanyasıyla ne yapabiliriz bilmiyorum şu an için. Neticede burası Türkiye.. ama elden bir şey gelmemesi daha kötü ve imza kampanyası başlangıç için iyi bir yöntem.
Blog hareket günü'nün sitesine girerek herkes bir imza bıraksın.. Şimdilik bari bunu yapalım.. Kaç kişinin canı yandıysa ses olalım..
Link vermeyi başarabilsem link de verecektim ama elimdeki imkanları tanıyamadım henüz.
Hadi bakalım..
Moral bozmak yok, yazmaya devam.. Blog ziyaretçilerimin %80'ini kaybettim ilk gün tespitim bu ama toparlanacağımız inancındayım.
Kolay gelsin..

Canım Yanıyor

Neden..?

Vakti zamanında çok söyledik. İnternete sansür değil sürat gerek dedik. İmzalar topladık, protestolar ettik ve şimdi bizim de başımıza geldi, bugünü biliyorduk. Ama bazıları o zamanlar destek olmak istememişti.. Sessiz kaldı bana dokunmayan yılan bin yaşasın dedi ve şimdi o yılan bizi de zehirledi.

Başka bir blog açma fikri ilk olarak akla gelen ya da hiçbir üst siteye bağlı olmadan kendi siteni kurmak.. ama işin ilginç yanı ben blogger'ı çok sevdim, çok seviyorum..
ve bu sadece sevgi meselesi olmaktan da çıktı.. Bu bir özgürlük meselesi de..
Yıllar önce kitapları yaktılar, kitapları yakarak her şeyden kurtulabileceklerini zannettiler.. Şimdi de internet siteleri kapatılıyor..
Bu sefer neden kapatıldı? 

Şu an bir yasa var ortada ve birileri bu yasanın çıkarabileceği sorunları kullanıyor. Gençleri ve genç bakabilenleri özellikle kışkırtmaya çalışıyor.
Bu durumda yapılacak ilk iş bu yasada değişikliğe gitmek..

Olanlardan dolayı utanç ve üzüntü duyuyorum. Bunun çözümünün asla başka bloga gitmek olduğunu düşünmüyorum. Kimseye istediğini vermeyeceğim. Ayrıca iyi niyetle ortaya sunulan çözümler blogu kapatılan yazarlarca olumsuz karşılanıyor, iyi niyetli arkadaşlar öneri sunmadan önce bir tartsınlar kafalarında çünkü şimdi kimse etrafında akbaba görmek istemiyor. Blogdan vazgeçmeden ortaya sunulan her türlü öneri makbuldür ama bırakıp kaçma teklifi yanlıştır.