29 Aralık 2008

Burcu Burcu Aşk

Bendeniz bir adet Boğa olup yükselenim de Terazi'dir.
E-kolaydan arakladım bilgileri.

Boğa ilgi duysa bile karşısındaki insana bunu belli etmesi oldukça uzun zaman alabilir.
Ne alakası var tam tersi, nefret ederim vakit kaybından.

Boğalar oldukça sabırlı insanlardır.
Hee genelde öyle derler de işte. Her zaman olmuyor o.

Onunla beraber olmak için, sabırlı ve sakin olmayı öğrenmek gerekir.
Tabii o da olur, iyidir iyi yani. Biraz sabır gerekebilir. Zaten arkadaşlar hep der, sana tahammül etmek için sabır lazım, hiçbir adam tahammül etmez sana. Çok da lülü.

Boğa ile ilişkide genellikle inisiyatif kullanacak olan 'karşı taraf' olmalıdır.
Bir Boğa birlikteliği başlatabilmek için, karşısındaki insanın açıkça Onunla birlikte olmaktan zevk aldığını ifade etmesini bekler.
Yok daha neler, o kadar pasif değilim ben, hiç işim olmaz.

Bir restaurantta verilen randevu, ortamın ve yemeklerin hoş olması, ilk aşamanın kolay ve olumlu geçmesinde önemli rol oynar.Evdeki buluşmalarda, güzel yemekler, değerli objeler, çiçekler ve mumlar, bir de romantik müzik, Boğa'nın derinden etkilenmesini sağlayacaktır.Lükse ve maddi değerlere düşkün Boğa, kendisinin hiçbir şeyin aslında ona layık olmadığını hissettirildiğinde, uzun süreli bir ilişki için ikna olmaya başlar.
Olduuu! Paşa dedemin konağından alıştığım kültürü bırakalı çok oldu. Restaurant mıdır nedir işte, tiksinirim öyle yerlerden, hele hele ilk buluşma içinse karşı taraf için üzücü olacaktır sonuç. Mum, değerli obje.. Yok daha neler.. El ele saatlerce yürüsek, banklarda otursak simit çay keyfi yapsak evlenirim bile ben o gün :)

Kuvvetli iradesi ve saklı kalmış espri yeteneği ile Boğa'nın insana huzur veren bir yapısı vardır.
Şımartılmadan çalışmıyorum o kesin, şımartılınca çenem düşer, espiri de yaparım şimdi kendimi öldürdüm de hakkımı vereyim, komiğimdir aslında. Huzur verme konusunda kafa karışıklığım var ama olsun.. Varsa veririm tabii.

Ancak belirsizlikler ve ani değişiklikler ilişkinin yara almasına neden olur.
Belirsizlikleri sevmem. Ani kararlar alırım, her şeyi hemen yapmak isterim, ama havada uçuşan toz tanesi olmak istemem şahsen. Dengesizliklerim var evet. Ani değişimlerimin sebebi çok ince düşünüyor olmam. Bir cümlenin kırk küsür anlamını aynı anda düşünürüm ve haliyle alınırım. Kafamda soru işareti kaldı mı değişiklik de olur bünyede zahar.

Boğa bağlılığından ve sadakatinden hiç şüphe duyulmayacak bir partnerdir. Birlikte olduğu insanı her an her yerde kalbinden ve aklından çıkarmayan, aşkını ilk günkü kadar taze tutabilen nadir burçlardan birisidir Boğa.
Dengesizimdir mengesizimdir ama salaklık derecesinde bağlıyımdır. Çok net söylüyorum hatta salağım evet. Bilmesi gereken her şeyi bilir, onaylamayacağı, yaptığımda üzüleceği ya da en basitinden aklında soru işaretleri oluşacak hiçbir şey yapmam. Ama dedim ya salaklık bu diye. Karşı taraf her zaman bu özelliği sevecek, bu özelliğe saygı duyacak biri olmayabiliyor, sırf bu özelliğiniz var diye üstünüze gelebildiği kadar geliyor. Karşı taraf seçimiyle ilgili.

Boğa insanı aslında oldukça ihtiraslı ve duygusal bir yapıya sahiptir ve buna değer veren insanlarla beraberken dolu dolu yaşayabilir.
Duygusal mıyım, tutkulu muyum..? Karşımdakinden emin olduğumda evet. Aklımda soru işareti kaldığında asla.!

Bu da yükselen burç zımbırtısı imiş:

Güneş batmaya başlarken, saat 14 ile 16 arasında meydana gelen bu doğum, ortak finansal kaynakları yönetmekte ve yaratmakta büyük bir yeteneğin kişilikte görülmesine neden olur.
Ortak finansal kaynak derken? Neyse ortak olan her şeyde evet evet katılıyorum.

Gizemli konulara merak, bilinmeyene duyulan ilgi, sıradışı bir insanın ortaya çıkmasında etkilidir.
He öyle meraklı bir tarafım da yok değil ama herkesinkinden farklı değildir zahar. Herkes kendini sıradışı zannettiği için ben sıradışı falan değilim arkadaşım. Sıradanım ben. Ohh mis..!

Venüs hakimiyetindeki bu kişinin cinsel duyguları da son derece kuvvetlidir.
Tövbe tövbe. Aseksüellikten kıl payı kurtulduk, bu ne diyor.! Densiz.

Yükselen Burcu Terazi olan Boğa insanının hemen hemen bütün yaşamını romantizm, duygular, aşk ve diğer bütün güzel şeyler doldurur.
Sorma, böyle bir kelebeğim adeta.

Terazi-Boğa için hayatın hiçbir alanı aşk yaşamı kadar önemli değildir.
İlişkilerdeki problemler, bedensel gücünün de tükenmesine, yaşam bağlarının zayıflamasına yol açar.
Bak bu doğru ne yazık ki.. Her şey buna bağlı sanki. Halim dermanım kalmıyor yenilince, üzülünce. Aşktan üzülünce. Ama herkes öyledir herhalde ne bileyim.

Terazi-Boğa kombinasyonu insanlarının duyguları genellikle düşüncelerinden önde gider. Sanata karşı çok gelişkin yetenekleri vardır.
Burun farkıyla mı yenmiş duygularım düşüncelerimi. Duyguna da sana da derdim de şimdi.. Düşünce iyidir iyi.. Sanat yeteneğim de var evet, Kuğu Gölü Balesinde kuğu olmuştum öyleee..

Ancak bu kabiliyetlerin fark edilebilmesi ve öne çıkabilmesi için, aşk hayatının tam anlamıyla tatmin edici bir düzeye ulaşması gereklidir.
Dedik ya canım üstte, tekrara ne gerek var.? Aşk hayatım güzel gitmeden çalışamıyorum, şımarmadan bir işe yaramıyorum. Ne olacak bu halim bilemiyorum.. İstemeden de kafiye yapıyorum.. Bak hala yapıyorum.. Tamam tamam sustum gidiyorummm..

Dost Düşman

Az önce,

Dost başa, düşman ayağa bakar

atasözünü

dost başa, düşman ayağa kalkar

olarak okudum.

Kendimle iftihar ediyorum.

Hayal

Bir şeyler söylemeliyim.
Karamelli çikolataya bayılıyorum mesela, büyükbabama da..
Aslında babaaannemi de seviyorum.
Babamı da, annemi de.. En çok da kardeşimi.
Bana iyi davranmadıklarında daha çok seviyorum onları. Aksi halde canımı yakıyor sevgi.
Ama gideceğim, minik bir sahili olan minicik bir ilçede yaşayacağım. Her şey az olacak, küçücük olacak. Sabahları deniz kenarına inip yunusların dansını izleyeceğim. Denize karşı sıcacık çayımı içeceğim. Çocuklar akın etmeden salıncak kapıp sallanacağım. Müzik kutusundan güzel bir şarkı seçeceğim, bakışlara aldırmadan kelebek olacağım o anda. Kelebek.
İç seslerim de susacak o zaman.
Susarlar. Sussunlar.