25 Şubat 2013

Masal Müfettişi


Ferhan Şensoy'un yeni oyunu Masal Müfettişi'ne gittim.

Anadolu'nun bağrında tiyatro olmadığı için Ferhan Şensoy'u sahnede izlememiş ama Derya Baykal ile televizyonda bir oyununu izlemiştim ve çok etkilenmiştim. Derya Baykal'ın şimdi televizyonda gördüğümüz haliyle sahnedeki hali o kadar farklı ki.. Kocaman oluyor sahnede. Ferhan Şensoy'un vurgularına ise bayılıyorum zaten.

Oyun, Ortaoyuncular'ın Halep Pasajı'ndaki sahnesinde idi. Mükemmel bir sahne, büyüleyici eski bir bina. Tavan, sahne, koltuklar... Mutlaka görmelisiniz.

Masal Müfettişi, masalların yeniden hayallenmesi üzerine kurulu. Baskıcı rejimin harika ve eğlenceli bir eleştirisini göreceğiniz oyunda, "Ohhh yarasın!" diyeceğiniz çok replik var. 

Oyunculuk, kostümler görülmeye değer. Bir de bir de bir de Ferhan Şensoy'un oyunun başlarında döktürdüğü bir tirat var ki sadece bunun için bile gidilirdi oyuna. 

Oyunun dekor ve giysi tasarımı Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy'a ait. Üslubunu görebileceğiniz tasarımlar hazırlamış Derya Şensoy. 
Kızı demişken oyunda göreceğiniz oyunculardan biri de Ferhan Şensoy'un kızı Ferhan Şensoy. Karşınıza çok farklı bir karakterle çıkıyor. Heyecanlı ve istekli olduğunu sezdim. Kızlarının da katkılarının olduğu eser ortaya koymak bir baba için hoş bir duygu olsa gerek.

Yukarıdaki fotoğrafla beraber oyunun fotoğrafları Mehmet Turgut'a ait.

Ben yine özet geçiyorum. Gülmek ya da düşünmek için ya da gülerken düşünmek için üşenmeyin gidin oyuna. Ayrıca Ferhan Şensoy'un kitaplarının satıldığı bir stant var ve bu stanttan aldığınız kitapları, oyun sonunda Ferhan Şensoy'a imzalatabiliyorsunuz. Eh böyle de fırsat kaçırılmaz sanırım. 

Cuma ve cumartesi 20:00'de
Pazar 18:00'de Halep Pasajı'ndaki Ses 1885 Sahnesi'nde

Rezervasyon için tıklayın