21 Ekim 2009

Ayılar, Kış Uykusuna Yatar mı?

Hayatımdaki çok değerli, pek değerli insanlar,

Hakkımda neler düşündüğünüzü tahmin etmem zor değil. Hatta bunu tahmin edebilecek yeti sahibi olduğum için de hakkımda böyle düşünüyorsunuz diyebiliriz. 

İnsan sevgisi, tanrı, kader, dostluk falan... Onlar ne zaman güzel biliyor musunuz, bunları herkes yapamasa bile en azından herkes kıymetini anladığında. Aksi durumda evet iyiler daha değerli falan ama bu kocaman bir kandırmaca.. Anlatamıyorum değil mi, bak işte senin görebildiğin kısmı iki kelimeyi yan yana koyup cümle kuramayışım, olayın bendeki görünümü ise, aynı anda birden çok çok fazla şey düşünmenin vermiş olduğu karmaşa. Hani ben senin gibi sadece Ferhunde'nin neden bön bön baktığını anlamlandırmak için harcamıyorum hayatımı. He izlemiyor muyum, izliyorum dur bak nasıl oluyor: O bön bön bakar bakmaz aradaki 1531632138 tane bölümü izlememiş olsam bile neden bön bön baktığını anlayabiliyorum, hatta o arada yerel bir kelimenin kökenini düşünüp aynı zamanda da bardağıma çay doldurabiliyorum, hatta bu kadar yağmurda evimi su basar mı acaba diye de endişeleniyorum. aha işte aramızdaki fark: bütün bölümleri nefes almadan izlemene rağmen hâlâ bendeki performansa ulaşamamış olman..

Hayatını bir dine adamışsın gibi görünüyor, yani başını filan kapatmışsın ya,  senin bugün öğrendiklerini ben abartısız söylüyorum ilkokuldan beri biliyorum, bilmekle de kalmıyor uyguluyorum. Din her şeyden önce bir felsefedir, daha neyin ne olduğunu anlamadan bir şeyler yapmışsın bir de eleştirecek olsam yok baş örtü karşıtısın bok karşıtıyım ben, sıçma hiç, boka karşıyım tamam mı şekerim!? Karşı falan değilim, karşı olduğum tek şey cehalet, boşluk, bomboşluk..

Bazı hayvanların kış uykusuna yattığını öğrendiğinde verdiğin tepkiyi sanırım ömrümün sonuna kadar unutmayacağım; cehaleti simgeler tablolardan biri olarak zihnimin duvarlarını süsleyecek o ebleh surat.

Müdürün eşi olunca nasıl bir kendine güven geliyor insana merak ediyorum. Karşındaki insanlar dizi dizi inci olmuş sıkışmış kanepeye, sen o dobiş bedeninle yayılmışsın karşı kanepeye oh ayaklarını da uzatmışsın, hey maşallah.. Var mı başka bir isteğin bebeğim, söyle getirelim hep.

Doğduğumdan beri fark ettiğim bu hayatı istemiyorum işte..
Farkında olduğum hiçbir şeyi istemiyorum.. 

Hadi yiyorsa git di mi!?
I ıhh..

Aptal olmak en kolayı biliyor musunuz, gerçekten gerçekten en kolayı aptal olmak.. En azından geceleri düzenli uykular uyursunuz şişko kocalarınızın kıllı kollarında..