4 Temmuz 2009

KPSS'de Kopya Skandalı - Sınav İptal Edilebilir- He evet bana Düm Tek Tek


Verdiğim emeklere yanıyorum. Lanet bir sistemin lanet mağdurlarıyız bunu biliyoruz zaten de.. Neyse sağlam durmam lazım değil mi?

Haber şu.
Yorumlar da şurada. Yorumlardan birinde diyor ki:
Para içinmiş. 30 yıldır doğunun bir çok okulunda sınavdan yarım saat sonra içeri pos bıyıklı birileri dalar. Yaz oglum, yaz kızım, 1A, 2D, 3C... Diyeceksinizki neden engel olmadın
Canım acıdı. Tahmin ettiğimiz bir şeydi evet bu ülkede hiçbir şeyin profesyonelce yapılamadığını biliyoruz ama gerçekle yüzleşince daha bir acıdı canım. Şaşırmadım ama üzüldüm.
Bu kadar çok şeref yoksununun karıştığı bir olayda yüksek ihtimalle iptal yoluna gidilecek. 99'da soruların çalınması nedeniyle de iptal edildiği düşünülürse bilemiyorum. Dileğim aynı stresi tekrar yaşamamam. Ne çektiğimizi biz biliriz. Hele de bir sene iki sene evde oturanlar için intihar sebebi bu be..!! Ama sınav iptal edilmeli doğru olan bu.
İptal edilirse ne olur. Devletimin bana attığı şimdiye kadarki en büyük kazık bu olur. Hayatımı bir süre daha ertelemek zorunda kalırım. Her şeyi kafamdan atmaya çalıştığım şu yaz günlerim burnumdan gelir ki zaten henüz toparlanamadım bile, psikolojim hâlâ bozuk. Kime kızayım bilmiyorum ama nasıl ki küçük çocukların yaptığı hatalardan aileleri sorumluysa gerizekalı birkaç kendini bilmezin yaptığı hatadan da devletim sorumludur fikrindeyim. Çok merak ediyorum nasıl telafi edilecek bu durum.. İzleyip görelim..

Haberlerden biri de şu.
YÖK başkanı Ünal Yarımağan olayın münferit bir olay olduğunu, geneli etkilemediğini bu nedenle sınavın iptalinin söz konusu olmadığını söylüyor. Çok merak ediyorum sırf çete üyesinin 60 olduğu olay nasıl münferit oluyor. Ben mi yanlış biliyorum münferitin anlamını. Soru cevaplayan 60 öğretmenin karıştığı bir olayda kim bilir cevap alan kaç öğrenci bozuntusu vardı.. Münferitmiş..