22 Mayıs 2011

Vodafone Bana Emmi Dedi Neyleyim


Ah Vodafone vah Vodafone.. Yıllardır seni severim, sayarım bunlarla da kalmam bağrıma basarım hatta Twitter'da Turkcell'e "Kırmıııızıı" demişliğim bile var ama Özgür Genç tarifesi bana en uygun tarife iken ben onu seçemiyorum. Nedenini de söyleyeyim sana, yaşlıyım ben. 25 yaşındaki bir insana genç değil demeye utanmıyor musun? Daha büyüyüp iş güç sahibi bile olamamışken sen bana nasıl yaşlı dersin sorarım sana.. 25 yaşını aşmamış diyorsun reklamlarında gençliğin tadını çıkar diyorsun, 25. doğum günü pastasını getiriyorsun. 25 ise 25 dolmuş demektir ve o reklamdaki çocuk mesela, bu tarifeden yararlanamaz. Şebnem Ferah da yararlanamaz, Hayko da yararlanamaz. Bence Castin Biber mi ne onu oynatın reklamlarınızda anca o yararlanabilir. Ayıptır günahtır etmeyin eylemeyin, gencecik bünyemi üzüntülere gark etmeyin. 

---
Sevdicekle saatlerce konuşmak için en uygun Vodafone tarifesi hangisi ben çözemedim. Cep Öğrenci kullanıyorum yıllardır ama artık o bile yetmez oldu malum parasızlık işte. Bu Özgür Cep tam bize göreymiş aslında ama neyseeee... 

Başbakan mı Olsam Falcı mı Olsam

Geçen gün yine işsizlik başıma vurduğu için İşkur'un sitesindeki profil mi desem ne desem işte orayı açmaya uğraştım. Şifremi bulamadım, gizli soruyu bilemedim, doğum tarihimi yanlış yazdım falan derken yarım saat uğraşmamın sonunda sayfama girebildim. Özgeçmiş hazırlamamışım hadi hazırlayalım bakalım bir umut dedim. 1 saat kadar uğraşıp bitirmek üzereydim ki sayfa hata verdi. Hadi yeni baştan dedim. Sabırla yeniden yazdım, son işleme gelmiştim ki sayfa yine hata verdi ve her şey uçtu gitti. 3 saat kadar sürdü bu canhıraş mücadelem ama benim de sabrımın bir sınırı var neticede. Orhan Baba dinleyerek bilgisayar başından ayrıldım ama birkaç tane anı aldım kendime:





Ne olmak istersiniz, hangi konuda eğitim almak istersiniz tarzı bir sayfadaki komik seçeneklerden bazıları bunlar. Çökelek ustası ve çapakçı elbette komik değil ama günümüz meslek isimlerine bakınca bu hiç duymadığım meslekler beni etkiledi işin aslı. Bir de başbakan var ki... Görüyorsunuz herkesi düşünüyorlar.. Başbakanın alacağı eğitim için İşkur profili açacağını düşünüp düşünüp kendimi iyi hissediyorum. 

Hayaldi gerçek oldu, şaka maka 3 senedir işsizim ben arkadaş.. 3 sene!! Hayaldi, gerçek oldu.!

Hattım Vodafonedir


"Vodafone", yazıldığı gibi okunur bence de Aslıcım. Niye yorumla uğraşıyorsunuz anlamıyorum ki, "Adsız" yorum yazmayı becerebilen bir insan (blogger için zor bir şey bu kabul edelim) bence blog da açabilir. 
Bu arada elimdeki numara sayısı 4'e çıktı. Yakında bu numaraları toplayıp fw mail şeklinde göndermeyi düşünüyorum herkese. Amme hizmeti neticede.