31 Mart 2010

Çok Güzel Hareketler Bunlar mı Acaba?



Bu videoda çalan müzik tanıdık geliyor değil mi hepimize? Evet müzik Deniz Erdoğan ya hani.. Neyse dilerim bunu düzeltirler en kısa zamanda. Youtube videolarını göremeyenler için Fizy linki:

Asıl bahsetmek istediğimse Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın artık rayından çıktığı. "Böyle spor mu olur?" A.Q. Evet çok şeker, süper yaratıcı çalışmalar bunlar. Lise öğrencisine söylesen tebessüm edip geçer buna belki "Çok komiksin lan haha" deyip küçümser. Ulu bir ulusal kanalda yayınlanan programın içinde olacak şey mi bu? Hayır lafım A.Q. muhabbetine değil, bu kadar basit bir espriye bile sığınabilenlere. 

Özetle espriler iğrenç, artık kelime oyunlarının modası geçti birinin bu insanlara bunu söylemesi gerek. Zeynep Koçak'ı ayırıyorum ama bir yere, o güzel eğlendiriyor seyirciyi en azından beni.

Program içinde Yılmaz Erdoğan'ın zıp zıp çıkıp yorumlar yapması o yorumlar sırasında curcuna çıkması berbat bir hale getiriyor programı. Siz bu adamlara film de yaptınız demek ki artık yalnız başlarına da uçabilirler, bırakın artık bu ekibi. Toptan değiştirin gitsin bence. Yenileri alın artık. Gerçekten kaliteli esprilerle kaliteli işler çıkarabilecek bir sürü "genç" var. 

Başlarda bu programı sevmiştim. Çünkü şimdiki gibi değildi hiçbir şey. Seyirciler yetişkindi, zekiydi, çevikti. Oyuncular izleyenlere saygılıydı. Oyunun ortasında yanlış bir şey yaptıklarında utanırlardı pişkin değillerdi şimdiki gibi. Şimdiki gibi sırf millet gülsün diye belden aşağı espri kullanmıyorlardı. Yapsalar bile yerindeydi, mide bulandırmıyordu ama baktılar tabii bu esprilere daha çok gülüyor millet eh yay gitsin.. Oldu mu bu şimdi? Olmadı bence.. Bu kadar belden aşağı espri kalitesizliğin, yaptıkları işe güvenmediklerinin göstergesi. Bir de o mini mini seyircilerin mide bulandıran çığlıkları.. "Önermesi ne?" sınavı. Sen önermeyi doğru düzgün sunabilirsen bunu sormana da gerek kalmaz herhalde. Çoluk çocuk gürültü patırtı, başım şişti izlerken. Star Wars da bitti, kutup ayısı belgeseli izleyebilirim sanırım bulursam.

Velhasılı kelam, bu programa acilen ayar lazım, yoksa anca "Giden Günlerim Oldu Oğuzhan"'la ilkokul çocuklarını eğlendirmeye devam ederler hem de küfürlerle..

PH FM - Seyyal Taner - Kırk Yıllık Kani Olur mu Yani



Seyyal Taner deyince sanırım herkes geçmişe gider. Zıp zıp bir kadın geliyor hep gözümün önüne. Aslında müziğe devam etseydi Ajda Pekkan gibi olabilirdi şimdi ama işte. Bence müziği bırakmaması gereken bir isimdi kendisi ya neyse işte..

1993 senesinde çıkan "Geliyorum" albümündeydi bu şarkı. 
Sözleri de enteresandı tabii hemencecik yazıyorum:


Sık boğaz edilmeye gelemem
Bir/Her lafı iki kere söyleyemem
Aşkı ben oynatırım/yaşatırım gönlüme göre olacak
Hele bir de beni deli gibi isterse belki yaban kalacak/belki de son bulacak


Kırk yıllık kani olur mu yani
Biz neler gördük çelebi misali
Kırk yıllık kani olur mu yani
Biz neler gördük sever misali


Yangına düşsem kar gibiyim
Umulmadık bir çığ/sel gibiyim
Aşkı ben oynatırım/yaşatırım gönlüme/kalbime göre olacak
Hele bir de beni deli gibi isterse belki yaban kalacak/ belki de yok olacak


Şarkının linki de burada:
http://friendfeed.com/pippihasmet/

Not: Şarkıyı linke tıklayıp play'e basarak dinleyebilirsiniz.