23 Kasım 2009

Ne Akrebi Eksik Ne Hayaleti


Ne çilem varmış arkadaş!!

Geldim geleli sorun eksik olmadı. Önce akreplerle uğraştım sonra kocaman inşaat çivisi gibi osuruk böcekleri çıktı piyasaya. Osurup osurup kaçıyordu adiler. Hatta iki gece önce bile buldum bir tane.Ev arkadaşımın odasından akrep çıktı, tuvaletten iki kez akrep çıktı. Kolla götü felsefesini uyguluyorum tabii o günden beri.

Şimdi bir de esrarengiz olaylar olmaya başladı..
Şöyle ki:
Çizmelerim, ayakkabılarım kapının iç tarafında öylece dururdu hep. Bir gün çizmelerimi giymeye kalktım, akrep korkusundan bir kere çevirip öyle giyiyorum ayakkabıları. İyi ki de öyle yapmışım. Abartısız bir bardak su çıktı içinden. Sağ tekinde. Köpüklü gibiydi. Çiş değil onu biliyorum. Ev arkadaşıma sordum onun konuyla bir ilgisi yokmuş. Neyse dedim temizlik yaparken olmuştur, salla. Geçen hafta sonu da spor ayakkabılarımı giymeye kalktım o da ne, ayakkabı kireçle dolu ağzına kadar. Tavandan döküldü desem imkansız o kadar kirecin sadece ayakkabının bir tanesinin içinde o kadar bulunması.. Yine sağ tekindeydi.

Sonra düşünmeye başladım ne olabilir diye.. Yanı başımda mezarlık olduğunu söylemiştim ya hani, 20 tane mezar var yaklaşık. Koskoca köyün 20 tane mezarı mı olacak demeye başladım. Köy olduğu için kimisi tarlaya falan da gömse yine denk düşmüyor sayı. Sonunda lojmanın ve okulun altının da eskiden mezarlık olduğunu düşünmeye başladım. Bugün de sorayım dedim diğer öğretmenlere. Okulun değil ama lojmanın altının mezarlık olduğundan eminiz, geçen sene kanalizasyon için çalışılırken bir sürü kemik çıktı dediler..

Şimdi ben hâlâ burda ne bok yemeye duruyorum bilmiyorum.

Hüff..