16 Temmuz 2009

Sigara Yasağı Hakkında

Evet o büyük gün geldi çattı. Birkaç gün sonra ayvayı yedik biz sigara severler. Tamam sigarayı artık içmiyor olabilirim ama bunun nedeni tamamen parasızlık. Para bulduğumda tekrar içmeye başlamayacağımın garantisi yok. Keyfimden içiyordum ben.

Bizde bir vur deyince öldürme olayı var sanırım.
Hayır yasaklanmasın demiyorum, ki bunu dersem uvv hiç mi bizi düşünmüyorsun biz senin dumanını çekmek zorunda mıyız diyecek zilyon tane adam var biliyorum.
Sigara devlet dairelerinde, onların bahçelerinde kesinlikle yasaklanmalı. Bu tamam. Ama arkadaşım bir kafeye girdiğin zaman zaten sana soruyorlar sigaralı bölüm mü sigarasız bölüm mü? Heh bu oluyor, uyguladınız oldu. Neyi yetmedi de komple yasaklıyorsunuz bunu anlamadım. Mükemmel bir şekilde işliyor her şey. Sigara içenler dışlanıyor. Dışlansınlar da bundan şikayetçi olan birini görmedim şimdiye kadar.
Ben bugüne kadar sigara içmeyen birinin yanında fosur fosur sigara içmedim, ya soruyorum ya da direkt çıkıyorum onun yanından. Doğrusu bu. Yok ağzımız, üstümüz başımız kokuyormuş. Bazı parfümlerden rahatsız oluyorum onları da yasaklayın mümkünse. İstediğim gibi kokarım arkadaşım, kokum da mı kanser ediyor seni.?
Daha Karadeniz'deki ölümlerin, sakat doğumların sebeplerini araştırmaya üşenirken, gidip yok işte bu çayda bir şey diye kameraların önünde höpürdete höpürdete çay içen zatlarımız varken anlamıyorum bu düşmanlığı.
İçkiyi yasaklayamadık sigaradan başlayalım önce.
İçki içilen mekanlara gidemeyeceğiz, kahvehaneler için de üzülmüyor değilim. Tamam adamlar orda pinekliyor bunun yerine gitsin kitap okusun diyordum ama emekli olmuş bir adama sigarayı yasaklayarak kitap okuma sevgisi de kazandıramazsın. Adamlar sigara içmeye gidiyor zaten kahveye.
Bir zamanlar köylerde kadınların bile efkarlanınca yaktığı, misafire ikram edilen sigaranın hazin dramı...
Ben çok sinirlendiğimde sigara içmezsem barut fıçısı gibi oluyorum arkadaş, etrafa zarar veriyorum. Kafam bozulunca o sigarayı içmezsem kendime zarar veriyorum. Katil olma potansiyelim artıyor. Öyle de zararlı böyle de.
Sigara içmek özgürlük değildir deniliyor. Doğru. Birini sandalyeye bağlayıp yüzüne duman üflersen o kişinin özgürlüğünü hiçe saymış olursun ama bugüne kadar ben kimseyi pasif içici yapmadım. Çocukların yanında yöresinde sigara içmedim, dumanının olduğu yerlere çocuk kabul etmedim.

Sen içmiyorsun ve sağlığa zararlı diye yasaklanması mı lazım anlamadım bunu.
Bunları sigara içen biri olarak değil, içmeyen biri olarak yazıyorum. İçsem de farklı şeyler söylemezdim zaten.
Normalde sigara içmeyen biri sinir krizi geçirmek üzereyken teklif ettiğim sigarayı sevinerek alıyor ve sinir krizi geçirmeyip sakinleşiyorsa bu meret bazen işe de yarıyor demektir.
Bundan sonraki adım komple yasaklamak olacak zaten eminim.
Tütün üretimi yapan tarlaların çoğu sanırım sadece tütün kolonyası için ekilecek. Bakalım bakalım. Tütün güzel şeydir.
Şairler sever.

Bir de balkonumda içtiğimde alt/üst/yan/karşı komşu şikayet edecek mi beni? Edecekse kime şikayet edecek? Evde bir odayı sigara odası yapsam eve gelen misafir odanın varlığını anlasa ve beni kolluk kuvvetlerine şikayet etse, ben suç işlemiş mi olacağım.?

Sigara iyi bir şey değil ama bazıları iyi olmayan şeyleri tercih eder. Ve yine bazı şeylerin iyi olup olmadığı konusundaki düşünceler dönem dönem değişir. Sigaranın hazin durumu bu şekilde özetlenebilir ama vur deyince öldürmenin anlamı yok özeti budur efendim.

Ve nargile.. Kültürel özellik taşıyor onu yasaklamayın. Onun da yasaklanması için çalışmalar başlamış sanırım bakalım ne olacak. Abartmayın derim ben. Yasaklanmasın desem şimdi her yerde nargile içilmeye başlanacak, yasaklansın desem hepten kötü ama buna da başka bir çözüm bulunmalı.

Aldatma Mevzusu Konuşulmaya Başlandı

Annemin telefon dinleme alışkanlığı arttı. Emniyet'ten daha istekli bu konuda. Geçen babamın kuzenimle yaptığı konuşmayı dinlemiş ve ondan saklanmış bazı bilgiler almış.
Bunun üzerine daha da gerildi ortam, kardeş kardeş oturmalarından geçtim düşmanca bakmaya başladılar birbirlerine.

Bugün halamlar geldi, aile meclisi toplandı ve babamdan savunma yapması istendi. Babam vallaha da billaha da bir şey yok dese de bizi inandıramadı. O değil de halamlar çok abartıyorsun dediler anneme sık sık. Bilmem bence abartmıyor, yok canım. Fiziki bir şey olmadığı belli ama sanal da olsa böyle muhabbetlere girmesi aldatma sayılmıyor mu? O oyun sitelerindeki bazı hatunları anlamak mümkün değil. Yengem erkek nickiyle girdiğinde kadınlar msn adreslerini verip konuşalım diye ısrar etmişler, yengeme asılmışlar. Alt tarafı oyun oynuyorsun bu kadar azmanın alemi ne? OKEY'in adı tahrik edici olabilir ama yok canım daha neler..

Evet babamın beceriksiz savunmasının yarısında kapı çalıp yeni misafirler gelince konuşma yarıda kaldı ama anladığım kadarıyla annem babamı affedecek. "Sen böyle yaparsan teselliyi başkalarında arar" uyarılarına kanacak kadar aşık çünkü annem.

Babamın msn'ini kırıp aldığım msn adreslerini bilgisayar masamda unutmam, babamın bunları görmesi de tuz biber ekti olaya. Savunma sırasında bana da giydirdi azıcık ya neyse.

Kardeşim gelmeden barışsalar da şu kız bir gün yüzü görse evde. Her gelişinde bir sorun her gelişinde bir dert... Eve gelmek istemiyor artık garibim.

Ayrıca ödevi için internet kafelere giden, arada da Google'a pippi haşmet yazıp bloga gelen güzide kardeşim, dilerim bunu okumuyorsundur, okuyorsan da el salla bana.. Çok özledim lan seni.. Gel valla lan valla bak çok özledim. Öptüm falan. Görüşürüz..