20 Eylül 2010

Terlikle Canım Terlikle Terlikle Canım Terlikle

Çıplak ayak görmekten nefret ederim. En sevdiğim kişinin ayağını göreyim, soğurum ondan. Bu nedenledir ki, çorap ve terlik konusunda çok hassasım. Rengarenk çoraplarım, patiklerim vardır. Zaten ayaklarım da çok üşüyor, öyle çorapsız gezmem hiç. Bizim evde de çorapsız gezen yoktur, hatta annem üst üste üst üste giyer. 
Terlik de bizim için önemlidir ama benim için çoook önemlidir. Misafirliğe giderken terlik götürenlerdenim ben, ya yoksa fazla terlikleri, ya öyle çorapla kalırsam.. 
Yukarıdaki gibi şeker terliklerim var benim. Yaz kış bot giyen biri olan ben, yaz kış burnu kapalı terlik giyerim, sokakta da terlik giymişliğim yoktur. Kumsalda bile bot giydiğim için alay edilmişliğim var ama. 
Düüüünyanın ennn mükemmel adamı ilan edilmiş bir adamı sokakta terlikle göreyim, hele de o terliğin burnu açık olsun, hele de o terlik parmak arası olsun. O adam gözümde adam değildir. Böyle salak bir şeyim işte..
Burnu açık ayakkabı da giydiremez kimse bana.

Bayramlık ne istersin dediklerinde "Teeeerlikkk" diyorum. Terliksiz adım atmam evin içinde. Çok bağlıyımdır terliklerime..

Asıl konu şu, terlik benim için huzur demek galiba. Mesela sevdiceğim bana terlikle evlenme teklif etse uçarım sevinçten. Böyle de anormal bir sevgim var terliğe. Ama süslü olmayacak, yukarıdaki kadarı kafi. 
Pofuduk terlikler de olur ama çok rahat edemem onlarla. 

Benim çocuğum olursa çok şanslı olacak, çünkü benden terlik yeme olasılığı yok, bunun için bile çıkarmam terliklerimi evet evet çıkarmam. Ama uzaktan kumanda fırlatabilirim simasına, onu bilemiyorum işte..

Ayt, millet banyoda nasıl çıplak ayakla dolaşıyor anlamıyorum. Ben hayatta çıplak ayakla öyle yerlere basamam, banyo terliğim de ayrıdır benim. Benim terliklerimi kimse giyemez, ben de kimsenin terliğini giymem. Türk filmlerindeki hamam sahneleri beni tedirgin ediyor arkadaş, milletin giydiği takunyaları giyiyorlar, bazıları da çıplak ayakla basıyor yerlere, bazıları da yatıyor herkesin yattığı yere. Öğğğh..

Evet, çıplak ayak gezme çocuğun olmaz diyen annemin bu olaylarla hiiiiçbir ilgisi yok. Bu tamamen benim saçma özelliklerimden biri. Bunu da söyledim, bundan da kurtuldum.