8 Mayıs 2009

Kıl Oldum Abi



Klipteki ayrık dişli zıpçıktının şu adam olduğuna inanmak istemiyorum yarebbim.
Yalnız klip süper. Ekose bir pantolon, ebru gündeş'ten de bildiğimiz ayrık dişler, kucağa oturtulmuş ve beleşe vokal yaptırılmış çocuklar, hayvan esprisi, beyaz fon, abuktan öte anlamsız dans figürleri... Her şey tamam yani..


O değil de düşündüm şimdi. 60'ların 70'lerin 80'lerin 90'ların hep kendine özgü kıyafetleri var. Bizim ne olur acep.. Sürekli eski kıyafetler moda oluyor anasını satayım. Bu sene 60'lar moda, geçen sene 70'ler seneye 90'lar hep böyle bu. Dön dolaş aynı yere gel. Şu boru paçalar piyasadan silinsin diye bekliyorum silinmedi. Bunlar gider yine ispanyol paçalar gelir. Converseler-babetler vardı mesela ki ikisi de var hâlâ maalesef. Ben hayatımda babet kadar iğrenç bir ayakkabı görmedim. Ne özensiz bir şeydir o arkadaş.


He ama alla için şu tip gözlüklere bayılıyorum, hem de çocukluktan beri. Geçen sene pazardan almıştım 5 liraya. Başımın üstünde dursun diye aldım işin aslı. Arkadaş nasıl hoş oluyor tepede durunca. Taksam el kadar yüzümde kocaman, sarmıyor ama saçta iyi. Param olunca kaliteli bir şey de alırım belki o da sırf sağlıkla ilgili olduğu için yoksa o kadar parayı hiçbir şeye veremem ben.


Saatim 6 lira, güneş gözlüğüm 5 lira, kazağım 10 lira, ayakkabım 15 lira, pantolonuma verdiğim paraya hâlâ acırım 30 lira, çorabım 1lira, tek renk düz bildiğin kısa kollu zımbırtılar da 5 lira, çantam 5 lira yine, iç zımbırtıları 4 lira.
Pazar güzeli olsam da kimse çakmıyor ben ona yanıyorum. Ya mal mıyım ben afedersin sadece markası var diye bir saçmalığa dünyanın parasını verecek.. Lazım olur o ayrı ama çantanın nesi gerekli o da çanta bu da çanta işte. İktisat yapın azcık iktisat.. Saatimi görenler nerden aldın, kaça aldın demiyor mu havalanıyorum resmen nasıl bir zevk anlatamam. Fiyatını söylediğimde inanmıyor kimse. Bozulmadı da iki senedir. Böyle el kadar çantaya zilyon lira verip nasıl oturuyorlar rahatça anlamıyorum. Hastalık herhalde bu da. Bu alışveriş konusundaki prensibim: Kaybettiğimde üzülmeyeceğim şeyler almak. 2000 lirayı veriyor telefona sonra kaybedince ağlıyor hüngür hüngür. Ne yani şimdi kullandığım telefon kaybolsa aramam bile :)
Evet evet param yok diye bunların hepsi. Biz zaten hep fakirdik çok fakirdik. 2 senedir bir şey yemedim, ekmek hala 250bin mi?


Tarkan klibinden geldiğim yere bak yine.
Seviyoruz seni Tarkan.! En azından ben seviyorum teselli olsun sana.