12 Ekim 2010

Oku



Merhaba merhaba..
Size bir şey söylemem gerek değerli yasa yapar sevgili ve çok değerli insanlar, bakın şimdi bu söyleyeceğim şeyden sonra hayatınız anlam kazanacak.
Hayvanlar dediğimiz "canlılar" var. Hani bit beyinlilerce hakaret olarak kullanılıyor hayvan kelimesi. Heh hayvanlar var ya hani, onlar canlı biliyor musunuz? 
Canlı, yani canı var. O can, acıyor. Onlar da doğuyor, büyüyor, ölüyor ya da sizin lanet eğitim sisteminizin ürünleri tarafından öldürülüyor. 
***
Ufuk Günaydın, sadece bir örnek. Artık herkes adını ezberlediği için yazmakta sakınca görmüyorum, ki zaten çocuk değil bu adam, sikeyim işareti, herifin adı bu, ne yapalım armut mu diyelim. Neyse işte bu adam, sadece bir tanesi.. Sokağa çıktığımızda bu ve buna benzer bir sürü "canlı" ile karşılaşmamız mümkün. Siz zannediyorsunuz ki, çevremde böyle insanlar yok. Olmaz olur mu, her gün selam verdiğiniz insanlar mesela..
Evinizdeki örümceği "Aaaa bu beni kesin öldürür." diyerek öldürüyorsanız siz de canisiniz. Evinize giren fareden kurtulmak için bulduğunuz en kolay çözüm onu zehirlemekse siz de canisiniz. 
Onlar canlı arkadaşlar, yani canları var. Tiksindiğiniz farenin, korktuğunuz yılanın canı var. Belli bir döngü içinde onlar zaten ölüyor, sizin müdahale etmenize gerek yok. Kendinizi ne zannediyorsunuz gerçekten bilmiyorum.

Ufuk dedik sadece bir örnek. Bakın mesela (+bilmemkaç diyelim sonra bikbiklemeyin) video bu. Bunu yapan da Ufuk gibi biri. Bir sürü "insan", Ufuk gibi maalesef..

Şimdi ben yine her zaman söylediğim yere geleceğim. Sokayım sizin Fizik dersinize, biyoloji dersinize, Tarih dersinize.. Herkes geçti o derslerden de ne oldu arkadaşım, ne yetiştirdiniz, elinizde ne var? En en en öncelikli olan, "sevgi"yi, "saygı"yı öğretemedikten sonra havuz problemi çözmüş bu adam, neye yarar? Alın size test çocukları bunlar!! Alın size dershane gülleri bunlar.. Eğitim hani? Üniversite öğrencisi bu adam. Yani üniversite sınavını geçmiş, ne oldu, ne var elimizde.?
Ailede öğretilmemiş, neden, çünkü o aile de bu sistemin ürünleri. Okulda öğretilmemiş, neden, çünkü o "eğitimciler" de bu lanet sistemin ürünü.. Kendisi araştırmamış, ilgilenmemiş, bakmamış, görmemiş, neden, çünkü o da bu sistemin ürünü..
Bu Ufuk'un suçu olduğu kadar hepimizin de suçu. Sadece Ufuk değil, öğretmenleri, ailesi de cezalandırılmalı. Ama durun, bir dakika, Ufuk cezalandırılmadı ki!! 
300 lira verdi bir cana kıymanın bedeli olarak ve salıverildi. Pitbull'unu da kendisi gibi "eğitme"yi başarmış. Aslında iki canlının katili Ufuk. 

Şimdi, yasa yapmayı pek seven büyüklerimiz,
Hayvanlara zarar vermek bu ülkede bu şekilde cezalandırılıyorsa, ben hanginizden başlayayım öldürmeye.? Anlaşılır lisan, sizin üslup bu çünkü. Evet mesela Ufuk benim gözümde bir mendil, öldürsem mesela 100-200 lira ile yırtabilir miyim bu işten? Soru yani, mantıklı bir soru bu. 
Elimizde temsil var çünkü, bu soruyu sorma hakkı doğuyor.
Ben sizin gibi değilim, öldüreceğimden değil de işte ne bileyim, merak ettim vereceğiniz cevabı. 

Evet evet..
Devlet büyüklerimizin de çok önemli işleri var malum, ne insan canı için ne hayvan canı için ne doğa için ayıracak vakitleri var.
Güzel, ne diyelim..
Yurt dışında böyle bir olay olsaydı Ufuk, hapis cezası alacaktı birkaç sene. Evet, bana kalsa elbette Ufuk'un hapis yatmasına izin vermem. Ufuk'un eğitilmesi lazım. Ufuk'un geç de kalınmış olsa "adam" edilmesi lazım. Lazım da lazım.. Hapis cezası kafi değil, neyi düzeltebilirsin hapis cezasıyla. Senelerdir işliyor bu sistem de ne oluyor, kim vazgeçiyor suç işlemekten, kim cayıyor.? Ki hapis cezası bile almadı Ufuk, para verdi ve gitti. Bu kadar, evet hepsi bu.!

16 Ekim 2010 tarihinde 14:30- 17:00 saatleri arasında Taksim'den Tünel'e kadar yürüyeceğiz. Birilerinin dikkatini çekebilmek için.. Hayvanların canlı olduğunu söylemek için... 
Hayvan dostlarınızla gelin, birlikte yürüyelim.

Ufuk, pişmansan, sen de katıl bu yürüyüşe.. Git bak orada bir sürü "insan" olacak, yardım iste, "Beni eğitin" de. Arkadaşlarını da getir yanında. Onlar da yardım alsınlar, lazım çünkü gördüğümüz kadarıyla.
Selametle.


Not: Dilekçe için buna bak
Not: İmza toplanıyor efendim, o da burada.