29 Ocak 2009

Issız Sensin Adam da...


Yazacağımı düşünmüyordum ama sonuçta yine olayı sosyolojiye bağlayıp bir şeyler karalamanın sakıncası olmayacağına kanaat getirdim. (Çok pis cümle kurarım.)
Evet, konumuz "Issız Adam".
İzleyeceğim bir gün biliyorum ama şimdi değil.
Önce Çağan Irmak'tan beğeneceğim bir film daha gelecek ondan sonra izlerim bunu.
Çağan Irmak'ı bu şekilde hatırlamak istemem işin aslı.
Neyse gelelim Issız Adam olayına.
Allam, ne çok Issız Adam varmış meğer. Herkes kendini Issız Adam ilan etti. Hatta bazıları işi abartıp "ıssız adamım lan ben, sevişirim bırakırım olayım budur benim, heyt be" deyip sevgilisinden ayrıldı bir garip triplere girdi. Bir film insan hayatını bu kadar etkiyebilir mi, etkiler etkilemesine ama böyle bir film de etkilemez. En azından bu şekilde. Bizim insanımız Tırtlar Vadisi izleyip mafyacılık oynamaya, aşk filmi izleyip sevişmeye alışmış. Şaşırmadım Issız Adam sonrası olanlara ama açıkçası bu kadar abartılacağını düşünemedim.
Ben de ıssızım ben de adamım der oldu millet.
Çocuğu biliyorum mesela. Sevgilisi için canını verebilecekken her sevgilisinden darbe yiyen biri. Bana diyor ki Issız Adam'da kendimi gördüm. Yok dedim sen hayal görmüşsün.
Hadi Tırtlar Vadisi'nin izleyici kitlesi malum ama Issız Adam izleyicilerine ne oluyor. Hee bir de Matrix vardı bir aralar. "Matrix lan bu" diyordu herkes, herkeste bir uyuşukluk vardı o dönem öyle hareketler falan ağır çekimdeydi sanki.
Kafayı yiyoruz yavaş yavaş.
Boş vakitlerinde kitap okuyup, belgesel izleyen bir toplumdan beklenmeyecek hareketler bunlar. Yapmayın gözünüzü seveyim. Kimse ıssız değil hatta iddia ediyorum kimse adam değil.

Bir de Anlamazdın olayı var aslında. Ben eski şarkıları dinlerken "Bunları mı dinliyorsun?" diye dalga geçenler şimdi Ayla Dikmen hayranı oldu.
Kıçım da gülebiliyor söylemiş miydim?
Heh işte o uzvumla gülüyorum bu maceraya.
Anlamazdım evet anlamıyorum.

Filmi izlemeden yorum yapmış ukalalığına da girilmemeli zira
film hakkındaki yorumum filmi izleyen sonra da kimlik sorunu yaşamaya başlayan zatı muhteremlerden aldığım ilhamdan ibarettir.