22 Mart 2010

Yeteneksizmişiz Gerçekten | Yetenek Sizsiniz Türkiye

"Yetenek Sizsiniz Türkiye"
Türkiye portresi derler ya hani, öyle gerçekten. Türkiye hakkında fikir sahibi olmak isteyene bu programı izleteceğim artık. Zira kendini acındırmalar, orijinal olmayan yanlış fikirlerle dolu saçma bir program izlettiler yine bize.
Yetenek nedir diye tartışacak değilim ama henüz ilkokula giden bir öğrenci hızlı şarkı söylüyor diye yarı finale kadar geliyorsa bilemiyorum artık. Tencere çalan bir adam sırf gözlerinin görmediğini söylediği için de finale geliyor, hey maşallah. Engellilere düşman zannedebilirsiniz ama öyle değil işte durum. Engellilere acımak, engellilere destek olmak demek değil ki, sırf acıdıkları için çocuklara ve engellilere karşı saçma bir ilgi gösterdi çok değerli jüri üyeleri. Profesyonellikten eser yoktu. Engellilere bu şekilde destek olunmuyor aksine çıta düşürüldüğü için yeteneklerinin körelmesine de neden oluyor bu durum.

Birinci olan gençler, Bilal Avcı - Uğur Karameşe, biraz daha çalışmayla harika gösteriler düzenleyebilirler buna inanıyorum ama orijinalliğe gelince maalesef onlar da kaybediyor gözümde. Dünyada popping dans yapan yedi kişi var iddiasındalar ama basit bir Youtube araştırmasında bile sayısız performansa rastlıyoruz üstelik hiçbiri de diğerine benzemiyor. Bilal Avcı - Uğur Karameşe ikilisini tebrik ediyorum. Yine de güzeldi gösterileri ve "hiç yoktan iyidir" denilebilecek bir sonuca ulaştırdılar bizi. 

Gerçi jürinin finale kadar taşıdığı sıradan bir kişi birinci gelseydi de Acun'un yüz ifadesini görseydim de demiyor değilim.

Buyrun final performansları: