18 Şubat 2009

Arka Sokaklarda Neler Oluyor?


Salak bir başlık oldu farkındayım neyse..
Ne zamandır aklımda yazacağım deyip unutuyordum yazayım çıksın aklımdan.
Arka Sokaklar diye bir dizi var. Akşam eve geldiğimde tekrarları yayınlanıyor sanırım yeni bölümleri var mı bilmiyorum ama olsun yazayım da ne olur ne olmaz.
Şimdi bu dizi teşkilata saygı sevgi duymamızı falan sağlıyor. Çok şükür.
Kimsenin dikkatini çekmiyor olsa gerek ki henüz sağlam bir eleştiri almadı bildiğim kadarıyla. Dizide alenen işkence ediliyor gözaltında. Biz de oh eline sağlık falan diyoruz sanırım.
İşkence karşıtlarının bile bayıla bayıla izlediğini düşünmeye başladım.
Fıstık gibi bir kız, biraz şapşal ama sevimli bir adam, bir psikopat, bir cillop gibi adam iyi iyi hatta bir de kaslı komiser. Tamam işte süper..
Bir sürü suçla mücadele ediyorlar aman da aman, gözaltına alıyorlar birilerini, bir güzel dövüyorlar. Polisin oğlu hasta, bu nedenle sinir stres yapmış, sinirini gözaltındaki adamdan alıyor. Kafa göz dalıyor adama. Biz de oh eline sağlık hak etti köpoğlu diyoruz. Yani hâlâ yayınlandığına göre öyle diyoruz demek ki.
Arkadaşım, işkence ne biliyor musunuz?
Heh işte o izleyip ağzınızın suyunu akıtan şey işte işkence..
Gerekçeleri olabilir mi, derdimiz ne bizim?
Yunanistan'daki gencin neden öldüğünü biliyor musunuz? Böyle psikopat bir polisin manyak fantezisi yüzünden öldü. Tahrik edip etmemiş olması önemli değil.
Nasıl bir öğretmen deli gibi sinirlense de çocuğu dövemezse bir polis de görevi gereği gözaltına aldığı adama işkence edemez. Yok böyle bir hakkı.
Adamın suçlu olduğundan emin olsa bile polis onun güvenliğinden de sorumlu olan kişidir. Bu meslek böyle bir meslek. Beğenmiyorsan gözün yemiyorsa hiç bulaşmayacaksın.
Azıcık uyanık olalım be, hadi be, ne izlediğimizi bilelim azıcık.
Görevini gerçekten bilinçli olarak yapmayı başaran nadide polislerimize sabır ve kolaylık dilerken mesleğin sorumluluğundan bihaber, belindeki silahı güç zannedenlere de akıl fikir diliyorum.