25 Temmuz 2012

Kaş Tatili


İnanmazsınız ben tatile gittim. Nasıl oldu bilmiyorum ama iş yerinden aldığım 3 günlük izni hafta sonu ile birleştirip Kaş'a gittim. İyi ki de gittim.

Otobüs yolculuğunu neden tercih etmiştim, unuttum ama sanırım bu kadar uzun süreceğini bilmiyordum. 14 saat kah uyudum kah kitap okudum.

İndiğimde öğlene geliyordu. Küçük çaplı bir şok yaşadım zira 8 aydır geceli gündüzlü gerçek anlamda hiç tatil yapmadan geçirdim günlerimi ve inanamadım tatilde olduğuma. Aklımda sürekli iş vardı. Bensiz ne olacak, ya bir şey olursa... 1 tam günüm böyle geçti diyebilirim. Neyse ki ertesi gün uyandığımda her şey düzelmişti, iyiydim, inanmıştım.

İlk gün ve dönene kadar her gün gündüzleri deniz güneş, geceleri Mavi Bar.

Kaş Camping diye bir yerde kaldım. Müthiş bir havası var. Çeşit çeşit alternatifiniz var. Bungalovda kaldık. Dilerseniz çadır kurabiliyorsunuz ya da karavanınızla gelebiliyorsunuz. Güneşlenmek için mükemmel bir bölüm yapmışlar, sakin sessiz. Salak salak müzikler çalmadığı için Serdar Ortaç'ın bu sene yaptığını düşündüğüm albümden hiçbir şarkıyı hala bilmiyorum, bu mükemmel. Yüksek sesle konuşan kimse yok. Herkes sessizce güneşleniyor, herkesin elinde kitap. Mükemmeldi. Kesinlikle tavsiye edilir efenim.

Tavsiye edeceğim bir yer daha var. Balık-ekmek delisi bir insanım ben ve nerede bulabilirim diye biraz dolaştım. Mükemmel bir yer buldum: Havana Balık Evi. Aile işletiyor ya da aile gibiler. Küçücük, sıcak bir yer ve çalışanları çok ilgili, güler yüzlü. Mutlaka gidin, güzel bir balık ekmek yiyin, benden söylemesi.

Akşamları da Mavi Bar'da idim. Sarhoş oldum yineeeee.

Kaş, turistten geçilmiyordu. 
Güzel kazanabildikleri için mi bilmem esnaf çok güler yüzlüydü. Asık suratlı esnaf görmedim desem yeridir. İstanbul'dan Kaş'a gittiğim için mi böyle geldi, bunu da bilemiyorum tabii.

Kısacık tatil yetti ve işime döndüm.
Güzel oldu güzel.