4 Temmuz 2010

Size En Uygun Ruh Hastalığı Hangisi?

Hastalık moda olur mu arkadaş, oluyor valla.
Bir ara depresyon modaydı. Hatta sıradan bir kelime haline geldi. Depresyondayım, unutuldum aldatıldım. Herkes üzülür üzülmez depresyona girdim diyordu. Depresyon sana girmiş olmasın?
Bu hastalıkların raporlarını taşımanın acısını biliyor musunuz acaba? Ne zaman bir işe kalkışsanız önünüze bu engeli koyan birkaç kişi çıkıyor. Onlara göre hastasınız ve bazı görevler size göre değil. 

Panik atak var misal bir de. Herkes panik atak. Panik atak yüzünden nefes alamamanın acısını yaşamadıklarından, hayatı bu hastalığa göre şekillendirmenin yoruculuğunu bilemediklerinden olsa gerek. Sürekli ilaç kullanmak zorunda kalışınızı, ilacınızı alamadığınızda yaşadığınız sorunları... Panik atağım ben, panik atağım ben. Elinin körüsün sen.

Şimdi de gözlemlediğim kadarıyla "Manik depresifim" cümlesi moda olmuş.
Şaka mısınız arkadaşım siz.? Basit bir şey mi sanıyorsunuz bu hastalıkları?
Sevgilim beni terk etti depresyona girdim, annem beni döverdi bu yüzden manik depresif oldum. Yok sen sadece gerizekalısın.
Bu hastalık yüzünden son 3-4 senesi heba olan arkadaşımdan biliyorum ve açıkçası bu nedenle de bu kadar hassasım. Onun ne kadar üzüldüğünü ben biliyorum, her anında yanında olmaya çalışıyorsun ama elinden de fazlası gelmiyor. İstemiyor seni, gidiyor. İntihar eğilimi.. İyileşme arzusu.. Her şey iç içe. Çok ünlü bir doktora gidiyordu nitekim uzun zaman hastanede kaldı, eve geldi ilaç tedavisi devam etti, ilaçlar yüzünden kilo aldı, bir süre onları kafaya taktı, dersleri kötü gitti.. Her şey alt üst oldu. Son birkaç aydır topladı kendini, her şeyi düzeltiyor yavaş yavaş. Hastalığın yeniden nüksetmemesi için kendine inanıyor, biz de inanıyoruz ona, yeniden nüksetmeyecek hastalık. Durum bu. Çoluk çocuğun dikkat çekmek için kullanacağı şeyler değil, bunlar, olmamalı.
Ben gerizekalıyım desin dikkat çekmek isteyen gerçekten daha çok dikkat çeker hem de yalan söylememiş olur.

Ayrıca alakasız olacak biliyorum ama kanlı manyak manyak resimleri seven herkes cinayet işleme potansiyeli taşımaz. Birinin bunu söylemesi gerek sanırım insanlara. Gençlerden biri bir olaya karışınca hemen Facebook'a eklediği resimlere bakılıyor, ay aman çok manyakmış, sorunluymuş zaten deniliyor. Off sığ mısın arkadaşım sen? Genelleme yapma. Tamam kabul, saçma bir heves onlardaki ama ergenlik işte, bir süre sonra düzeliyor insan. 
Öyle işte.