29 Mart 2010

Anayasa Taslağı Hazırlıyoruz

AKP, CHP, BDP bilmiyorum daha da var mı ama herkes taslak hazırlıyor meeaaaşallah.. 


Düşündüm düşündüm bütün mahalleyi muhtarlık binasında toplamaya karar verdim evet yaptım bunu. Şimdi de bir anayasa taslağı hazırlıyoruz. İşimize gelmeyen ne varsa değişsin yani ne bu böyle..!? Mesela gri renk yasaklansın ülke genelinde, biz mahallecek sevmiyoruz bu rengi. Bir de MSN'i kimse çevrimdışı kullanmasın istiyoruz, saygısızca geliyor bu bize. Bir de bir de bir de "Anayasa Taslağı Hazırlama 101" şeklinde bir ders istiyoruz. Mümkünse her bölümde olsun bu, lise ve dengi okullarda da okutulabilir tabii, bu konuyu tartışabiliriz. Evet bunları değiştiriyoruz. Sabaha hazır olur, desteğinizi bekliyoruz.



İşsizlik Sorunu Seçim Sonuçlarını Etkiler mi?





Arena'nın bu geceki konuğu araştırmacı Adil Gür. İşsizlik üzerine "güzel" rakamlar duyulacak bu gece. İşsizliğin boyutları, toplumun ne kadarının işsizlikten etkilendiği üzerine güzel bilgiler alacağız. 


Fikrimce hükümet de izlemeli bu programı, ilgi alanlarına girse iyi olur hani. Balık tutmayı öğreten bir hükümeti herkes ister zannımca. 

Ayrıca ben naçizane bir öneride bulunmak istiyorum hükümete. Ülkenin halihazırdaki şartlarını düşünecek olursak gerçek açılım, insanların karnını doyurması için imkan sağlamaktır bence. Açılım yapmaya çalıştığınız her kesimi içine alan evrensel bir küme çünkü "işsizler ordusu" bu yüzden bu soruna odaklanılsa daha iyi bir iş yapılmış olur derim ben.

Muz Ye Senin de Çocuğun Olsun

Sürekli muz yerseniz sizin de 74 yaşınıza geldiğinizde bebeğiniz olabilir. Evet öyleymiş. Yani başbakanın önerisini ciddiye alıp 3 çocuk yapmayı planlayan ama yaşı buna müsaade etmeyenlere sözüm, muz yiyin.


Nereden öğrendim bunu.?


Ahanda burdan:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25075295/

Kanaltürk'te Sansürsüz Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca, enteresan bir isim. İlgi alanıma girdiğini söyleyemem ama konuşmalarını dinlemek hoşuma gidiyor, eğleniyorum resmen. Tek kusuru paraya pula düşkünlüğü. Çok çok lüks bir hayat sürüyor ve bu benim öğrendiklerime çok ters açıkçası. 

Cübbeli Ahmet Hoca, kim ne derse desin zeki bir adam, zekasını kullanarak kaliteli espriler yapabiliyor bu konuda Cem Yılmaz'ı aratmıyor. - Cem Yılmaz'a bayılan biri değilim o ayrı- 
Neyse efendim bugün Sansürsüz programının konuğu Cübbeli Ahmet Hoca idi ama programı başarısız buldum. Fatih Altaylı kadar iyi ağırlayamadı konuğunu Yiğit Bulut. Konuğu konuşurken sürekli bilgisayar ekranına bakıp gelen mesajları düzenledi. Tamam gelen mesajları önemsiyor hatta programı bu mesajlar üzerine inşa etti amma velakin bu görüntü bende kanal değiştirme isteği uyandırdı, o derece rahatsız etti. Fatih Altaylı kadar iyi hazırlanmamıştı programına, kanaatim bu. Sorular güzeldi ancak ağırlamanın başarısızlığı bende sinir yaptı. Söylemeden geçemem ve artık Kanaltürk bence Cübbeli Ahmet Hoca'nın üzerinden reyting avcılığını bırakmalı, bu son olsun bence çünkü artık bu durum itici olmaya başladı. 

Söyleyeceklerim bu kadar. Bildiğim kadarıyla program devam ediyor şu anda ama sıkılıp ayrıldım ekran başından.