19 Temmuz 2011

Ev Hali


Evde ne giymem gerektiğine bir türlü karar veremiyorum. 
Saçı başı yapılmış, süslü püslü insanların ev halini gösteren diziler yüzünden bir dönem okuldan gelip kot pantolon üstü güzel bir tişört ve güzelce taranmış saçlar ile bacak bacak üstüne atıp kolumu kolçağa koyup kitap okuduğum zamanlarım oldu. O dönemlerin en güzel yanı, çalan kapıyı çekincem olmadan açabilmekti. 

Bir zaman sonra bunun ne kadar saçma olduğunu anladım. Eşofman-pijama karışımı şeylere geçiş yaptım. Yalnız bunların diz yapma sorunu var işte. Nasıl dizlerim varsa giydikten 10 dakika sonra iki tane koca diz izine sahip oluyorum. Haliyle yıllardır kapı da açamıyorum. Kapı çalar çalmaz hemen kaçıyorum. Evde yalnız kaldığımda da açmıyorum kapıyı, çalan kişi çalıp çalıp gidiyor. Belli bir karizmam var neticede, diz yapmış eşofmanla yok edemem bunu. 

İyi güzel de, kotla dolaştığım zamanlarda davrandığım gibi havalı davranamıyorum eşofmanla. Hani bir elimde kahve, dik oturur vaziyette kitap okuyamıyorum. Diz yapmış eşofmanı giyince ister istemez fazla "rahat" oluyorsun. Eşofman giyince bende bir değişiklik oluyor. Havalı pippi gidiyor yerine "rahat" pippi geliyor ve amaaaaan battı balık yan gider diye uzatıyorum bacakları televizyon izliyorum. Daha da kötüsü bacağımın birini dikip köy ağaları gibi oturuyorum. Saygı maygı kalmıyor. Bir de çirkinleşiyorum ki off ki of. Bir de eşofmanın üstüne güzel taranmış saçlar yakışmıyor, en güzeli diyorsun temizlik yaparcasına toplamak. İyice pejmürde oluyorsun yani. 
Ve ben sıkıldım bu durumdan. Şimdi tekrar kota da dönüş yapamıyorum, eskiden nasıl rahat ediyorsam şimdi edemiyorum arkadaş. 

Diz yapmayan eşofmanlar da var ama daha bir fırsat bulup da alamadım ki ben bunların varlığına da inanmıyorum aslında, var olduğu söyleniyor ama benim dizlerime çare olacağını sanmıyorum.

Ayyyh çirkinim özetle, çok çirkinim. Hele de insan kendini bir bıraktı mı, bir daha zor toparlıyor. İşte ben o toparlanamaz çirkinlikteki kişilerdenim. 
Ne yapsam ne etsem bilemiyorum. Pazen etek mi giysem acaba, o beni daha mı bozar yoksa.. 

Çocuklar Duymasın'daki Meltem'e de ayrı gıcığım. Bir git allasen, bir eşofman giy arkadaşım. Ne o öyle topuklularla süslü püslü dolaşıyorsun evde. Adamı hasta etme Meltem, gelirsem saçını başını yolarım zıplaya zıplaya. heh bilesin yani.