24 Mayıs 2010

Tamam İtiraf Ediyorum Ben Yaptım Ama Bir Sor Neden Yaptım



Ne zaman evde faili meçhul bir olay yaşansa "Kesin haşmet yapmıştır" denilir, alıştım yani bu duruma ama insan annesinden destek bekler, "Açılın, o daha çok küçük, onu suçlamayın beni suçlayın" desin mesela, değil mi ama? Nerdeee.. Benim annem suçlandığı zaman suçu direkt benim üzerime atar. 

Bugün halamın Kapadokya'dan getirdiği sikindirik bir şeye rastladım evde. Aylardır onun biblo olduğunu sanıyordum meğer lambaymış. Alla alla lan çalışıyor mu ki bu dedim, eğer çalışıyorsa aynından ben de yapayım satarım diyerek girişimci ruhumu da gaza getirdim hatta. 

Taktım prize beş saniye kadar yandı sonra buuum... Sigorta attı. Hatta çok gürültülü bir şekilde oldu bu olay, babaannemin iddiasına göre sigorta alev aldı bir an. 

Olay olurken annem mutfakta, babaannem salonda ben de oturma odasındaydım. Babaannem çemkirmeye başladı. Çamaşır makinesi hiç dinlenmiyor, ne biçim kadınsın sen gelin, işte bak senin yüzünden sigorta attı diye.. Oh dedim ihale bana kalmadı en azından. Yine de vicdan yapıp gittim anneme anlattım durumu. Kadın yemedi içmedi koşa koşa babaanneme yetiştirdi. Sonuçta ne oldu, elin ayağın boş durmuyor, allahın gereksiz haşmet'i, bir otur bir şeyleri kurcalamadan bir dur. Boş bırakmaya gelmiyorsun hemen bir halt karıştırıyorsun, ne gerek vardı da kurcaladın onu, baban denemişti çalışıyordu sana ne var da denedin, gerizekalı haşmet, allahından bul haşmet..

Ne olurdu yani, 30 yıldır çektiği babaannemin çenesini bir kere daha çekiverseydi..
Ayrıca zaten kızgınım anneme, müslüm'ü yere düşürdü. Sonra müslüm bu duruma alıştı ve kendiliğinden yere atladı.. 

Durum bu. Evdeki herkesi "protosto" ediyorum!!