21 Ekim 2008

Regl Partisi


Ben ilk reglimi 12 yaşında oldum. Paniklemedim, korkmadım, utanmadım.. O yaşımda bunun utanılacak bir şey olmadığını biliyordum ama annem nedense bu durumu babamdan saklamak için elinden geleni yapıyordu. Hatırlıyorum, ekmek almak için bakkala gitmem gerekiyordu. Annem "O gidemez, hasta." demişti.. Hasta olan ben değildim, bunun hâlâ saklanması gereken bir şey olduğunu zanneden annemdi.

Ben regl olduğum için hiç kimse tarafından tebrik edilmedim.. Hiç kimse bana altın vermedi, kitap hediye etmedi.. Ped almaya gittiğimde bakkal nedense pedi gazete kağıdına sarma gereği duydu.. Sana ne kardeşim ben elimde sallaya sallaya geziyorum ped paketini, sen neden sarıyorsun..?

Regl olmayan bir kadın var mı? Yok.. O zaman neyi gizliyorsun, tabu ne, kimden saklamamız gerekiyor bunu. Kadınların güçlenmesini çekemeyen birkaç çük beyinli erkeğin kadınları aşağılama konusu olmuş durumda regl.
Olayı sünnet düğünüyle kıyaslamayacağım bile.. Çünkü gerek yok buna.. Karşılaştırma yapmadan da savunulabilecek kadar basit bir konu bu..
Psikolog bir anne, kızına regl partisi yapacakmış.. Bu ne rezillikmiş.. Rezillik sizin boş kafalarınızda.. Oyum da belli yönüm de belli.. "Regl Partisi" tek başına iktidar olacak evelallah..

Regl konusunda bloga yazı eklemeyi düşünüyordum bu konuda yazmak zorunda olmasaydım da ağrılardan, arkamı kontrol etsenecilikten, anne olmak için regl olduğumuzu ve regl kanının aslında ne kanı olduğunu yazsaydım.. Bir dahaki yazıya kısmet..
Akıllan ey çük kafalı erkek ve onları yaşatma arzusundaki çük kafa yalakası kadın..

12 yaşından beri her ay mütemadiyen kanıyorum ve ben bu kanı seviyorum.!