5 Kasım 2010

Her Yazıya da Başlık Bulamam ki Canım aaa



Bu blogda daha bir tane mim yazabildim. Başlayalım bakalım hadi hayırlısı..
Evet ikinci mimi mimim mimimimimimimi KabaKulak göndermiş. Çok eğlenceli de bir blogu var efendim, mutlaka takip edin, pişman olmazsınız. 
Mim konusunda çok tecrübeli biri olarak mimi açayım. KabaKulak, en yakınımdaki kitabın 55. sayfasından ilk paragrafı yazmamı söylüyor. En yakınımdaki kitap ve ilk paragraf kısmını ben salladım şu an. Daha önceki mimler böyle geliyordu, alışkın değilim çok özgür bırakan mimlere.

Bir dakika, alayım kitabı.
Buldum, evet: "Şaman ve Türk Dünyası" - Ali Faik Demir, Nebahat Akgün Çomak. Yeri geldi söyleyeyim, Nebahat Hanım'la bir vesileyle tanışmıştım. Mükemmel bir insan. Fırsat bulursanız tanışın derim. 
Paragrafı yazıyorum efenim:
"Şamanizm, Lamaizm ile ciddi bir rekabet içinde olmuştur. Bununla birlikte Moğolistan'daki Şamanist geleneği diğer bölgedekilerden ayırmak gerekir. Moğolistan'daki Şamanizm'le ilgili olarak Arap seyyah Rasid-ud Din'in yazdığı 'Moğolların Gizli Tarihi' adlı eserde bu bölgedeki bin yıllık Şaman geleneği anlatılmaktadır. Kuşkusuz Orta Asya'daki Şamanizm, yakın bölgelerle de etkileşim halindedir. Örneğin Kuzey Amerika'daki Eskimolar ile Sibirya'daki Eskimoların Şamanizm anlayışları aşağı yukarı aynıdır. Aynı şekilde Moğol Şaman geleneğiyle, "Bönpo"ların Tibet Prebudist dini, Nepal, Güney ve Güneydoğu Asya'daki farklı dinler arasında bir benzerlik görülmektedir."

Yazı için görsel ararken şu yazıya denk geldim, ekleyeyim dedim.