6 Nisan 2010

Tesettürle Futbol Olmaz

Haber şurda: http://www.cnnturk.com/.

Aslında bocaladım kim haklı konusunda. Ama nedensiz yasaklamalara her zaman da karşı oldum bundan dolayı diyorum ki, güvenlikleri gerekçesiyle belli bir forma istiyorsa FIFA, bunu belirtselermiş keşke. "Tesettürlü kadınlar futbol oynayamaz bizde." demek yerine, "Bak arkadaşım madem tesettürlüsün, şu şu önlemleri alman yeterli." demesi daha uygundu. Ülke İran olunca aslında iş daha da karışık, malum orada bu tarz şeyler mecburi. Devletin zorla bir şeyler yapmasına karşıyım ama içlerinde eminim ki tesettürü zorlamadan kullananlar da vardır. Bu insanlar bir dine inanmışlar ve bunun gereğini yerine getirmeye çalışıyorlar, ülkelerinde zaten yeterince sorunları var ve belki de tek umutları, tutundukları tek şey emek verdikleri futbol. Hangi hakla inançlarına müdahale edebilirsin?

Bu Türkiye için de geçerli tabii ki. Şalvarla futbol oynayan kızlarla gurur duyuyoruz ama tesettürlülerle duymuyoruz öyle mi? Bilemiyorum bu tesettür işi karışık mevzu ama bildiğim ve uğruna mücadele ettiğim konu özgürlükse eğer, kimse tesettürle oynayamazsın da diyemez herhalde. 

Kızları geçip ülke için düşünürsek de iyi olmuş diyesim var o ayrı. Keşke dünyanın her yerinde yok sayılsa da aklı başına gelse.. Gerçi sanmıyorum ya neyse.. Bununla bile gurur duyar yönetim zannımca.

Facebook'u Twitter Geçiyor

Bilmiyorum iphone falan varken bu saati kullanmak isteyenler olabilir mi ama neden olmasın. Japonlar yapmış abi.. Twitter, Facebook güncellemelerinizi saatinizden takip edebilirmişsiniz. FriendFeed falan da olur muhtemelen. 

Saat henüz üretilmemiş ama üretilecekmiş ben öyle duydum..

Coca Cola ile Desti İzdivaç



Başarılı reklama bir örnek vereyim mi?

Ne zaman "mutluluk" yazsam aklıma Coca Cola geliyor.
"Mutluluk" yazarken aklıma reklamlarında Coca Cola yazısının hemen altına el yazısıyla yazılan kısım var ya hani o geliyor işte. Öyle sevindirik oluyorum durup dururken. 
Bir de şu var:

PH FM- Hamiyet Yüceses- Gezdiğim Dikenli Aşk Yollarında


Ses ayrı güzel, eser ayrı bir güzel..

Hamiyet Yüceses'in hayatını da üşenmeden okumak lazım. http://tr.wikipedia.org/wiki/Hamiyet_Yüceses

İntihara teşvik edici eserlerden biri olduğu aşikar bu eser şurada efenim:


Linke tıklayıp açılan pencereden şarkıyı dinleyebilir yine o pencerede şarkının adının yazılı olduğu kısma sağ tıklayıp farklı kaydet diyerek şarkıyı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.