4 Şubat 2009

Kadınlar Neden Regl Olur?



O kadar çok arama geliyor ki bu regl ile ilgili.
Çoğu kadının da bilmediği bir şey bu, merak ediliyor. Kadınlar neden her ay regl olur?
Bütün efsanelerden, tahminlerden arınıp bilimsel bir açıklık getirelim olaya ama dedikodu ağzıyla olsun ki hafızalara kazınsın böyle de harika bir insanım işte.

Kadınların doğurganlık gibi güzel, şahane bir özellikleri var. Bu özelliklerini kullanabilmeleri için ergenlik dönemine gelmiş olmaları gerekmekte. Milyonda bir istisnaları saymıyorum tabii. Şimdi ergenlikten kasıt kadında ilk regl olarak gösterilebilir. Bundan sonra kadın hamile kalabilme özelliği kazanıyor değil mi, peki bu durum ne zamana kadar devam ediyor? Menopoza kadar. Menopozda ne oluyor, regl görme olayı bitiyor, kadın hamile kalma özelliğini yitiriyor o saatten sonra. Tabii yine istisnalardan bahsetmiyorum.

Heh burdan nereye varacağız, kadının regl görmesi ile doğum arasında bir bağ var.
Evet bilmeyen çoğunluk için açıklıyorum:
Kadın her ay rahmin iç kısmında bir çember oluşturur, rahim çemberi de diyebiliriz buna. Bu çember hamile olsun olmasın ergenlik çağını aşmış, sağlıklı her kadında oluşur. Neden oluşur, döllenmiş yumurta için bir hazırlıktır bu. Döllenmiş yumurtanın gelip bu çembere yerleşmesi, bu çemberden beslenmesi içindir bu.
Her ay bu çember oluşuyor ama ama her ay gebelik olmuyor. O zaman ne oluyor peki, bu çember görevini tamamlamış oluyor ve kendini dışarı atıyor. İşte kadınlara her ay Kanrevan içindeyim'i söyleten durum budur.
Hatta hamile kaldıktan sonra reglin doğuma kadar kesilmesinin nedeni de budur işte.

Bir de gebelik için en uygun zamanın reglden sonraki 15 gün olduğunu söyleyebiliriz neden yumurtlama ve tabii çember oluşumu. Yine aynı şekilde reglden hemen önce ve hemen sonra hamile kalma olasılığı yine bu çemberin dışarı atılmasıyla ilgili olarak düşüktür.
Durum budur efendim.