11 Mayıs 2010

PH FM - Serj Tankian

Bu zatı muhterem System Of A Down (SOAD)'ın solistiydi. Kimileri kendine çirkin dese de bence eli yüzü düzgünce de bir çocuk işte, daha ne olacaktı, hiç!?
Lübnan doğumlu bu zat, Türkler Ermenileri öldürdü demiştir desin, demesinde sorun yok da ciddi ciddi Türk düşmanıymış bazı iddialara göre. Ama kaynaklar öyle demiyor, daha önce çeşitli şekillerde ona ve SOAD'a ulaşmış Türk hayranlarının aldığı cevap: "Biz Türklere değil ideolojinize ve hükümet politikanıza karşıyız" olmuş. Bunu da eklemek lazım, adamı Türk düşmanı ilan etmeye gerek yok.
Bir ara Eurovision'a Ermeni mezaliminden bahseden bir şarkıyla katılacaktı SOAD ama sonra şarkının içeriğinden dolayı katılamadılar. Yani haber böyleydi ama daha sonra haberin yalan olduğu anlaşıldı.
SOAD, bana Nihat Doğan'ın AKP sevgisini çağrıştıyor ama olsun artık.
Ayrıca tepkisini müziğini kullanarak veriyor, sen de yap, seni de dinlesin millet. "Allaah belanı verrsinnn"'le nereye kadar? Bence millet aa Türklere saldırıyor diye bağıracağına adam gibi karşılık verecek müzisyenler yetiştirebilmelidir. He yetiştirememişsen adam ne yapsın? Sokağa çık, sor 100 kişiye sor 1000 kişiye sor, ne biliyor Ermeni Soykırımı iddiasıyla. Hemen sinirlenip höyttt diyor ama devamı yok. Neden çünkü sen becerip bir şeyler anlatamadın. 
Yine de Serj'in şimdi Türk-Ermeni dostluğu adına bir şey yapmasını tercih ederdim o ayrı. Bunun yerine Şunlar şöyledir böyledir gibi sıradan bir ülkücü şarkı listesine benzer albümler yapmanın da mantığı yok bence.

Hepsinden geçtim, adam Türklerden gerçekten nefret ediyor bile olsa bunu niye bu kadar dert ediyoruz. Nerede bir gerizekalı görse "Kesin Türk lan bu" diyen yine Türkler. "Türkler aptaldır", "Türk işte", "Türk'ten ne beklersin" bunlar benim cümlelerim değil, duyduklarım. Bunları diyen insanların başkalarının ırkçılığını eleştirmesi de pek komik geliyor bana. 
Konuyu, şarkılarını, röportajlarını araştırabilirsiniz daha çok merak ediyorsanız konuyu.

Velhasılı kelam, konu nerelere geldi. Bu herifin şarkıları güzel diyecektim oysaki sadece.


Sky is Over



Baby



Lie Lie Lie


http://pippihasmet.blogspot.com/2010/05/ph-fm-serj-tankian.html