15 Mayıs 2010

24 Mart 1986 Pazartesi

---


Saçma salak bir gazete olduğu belli gerçi ama olsun. Ben nereden buldum, annem sağ olsun. Dolabın içine koymuş bunu yıllardır dolabı temizleyip temizleyip aynı gazeteyi koymaya devam ediyormuş. Geçen gün bu durumu fark edince rezilliğini benimle paylaştı ben de sizinle paylaşıyorum.


İlginç haberler var, bu isimleri hatırladığınızı sanmıyorum ama olsun. Ben de bilmiyorum çoğunu zaten.
O gün televizyonda ne varmış ona bakalım? Televizyon yalnız, kanal değil. TRT var o zaman sadece malum.




07:00-09:00 - 17:00-23:00 arasında mesai yapıyor. İstiklal Marşı ile kapanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. "Uykudan Önce"'nin saatine bakarak erken uyuyormuşuz yorumunu yapabiliriz sanırım. Bir de çok dakik bir milletmişiz o zamanlar.. 17:05, 19:13, 19:43 enteresan saatler..




Bu da manşet oluyor efendim: Mustafa'nın dramı!
Mustafa ve başına gelenlerle dalga geçecek değilim de haber anlayışlarıyla dalga geçmemde sakınca yoktur herhalde.
"Canım babacığım, bunu nasıl yaptın?
Haberi yazacağım tutamıyorum kendimi. Resimde soyadları var da ben kapattım gazete maşallah ayan beyan yazmış. 
"6 yaşındaki Mustafa, babası Mehmet'in elektrik işleri yaparak, ekmek parası kazandığını sanıyordu.
Bir gün babası eve gelmedi. Annesi de ağlamaya başladı. Sonra onu elinden tutup bir mahkeme salonuna götürdüler. İşte orada babasını gördü. Saçları kesilmişti, bileğinde kelepçe vardı. Koşup sarılmak istedi, bir taraftan da "Baba eve niye gelmiyorsun?" diye bağırıyordu. Sonra yaşlı bir amca babasına "Seni hırsızlık suçundan 5 yıla mahkum ediyorum" deyince, küçük Mustafa'nın dünyası karardı. Babasını alıp götürürlerken o hala hıçkıra hıçkıra ağlıyor ve incecik sesiyle "Ben arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakarım, bana hırsızınoğlu derlerse ne cevap vereceğim" diye bağırarak dövünüyordu.
Oğlu Mustafa'nın yaşadığı küçük dünyasını bir anda karartan Mehmet, son duruşmasında 5 yıl hapse mahkum edildi. Genç baba da işlediği suç nedeniyle son derece üzüntülüydü ama olan olmuştu."
Başka haberler de var da, daha sonra yazarım onları.  


http://pippihasmet.blogspot.com/2010/05/24-mart-1986-pazartesi.html


---