2 Şubat 2009

Çiçek Dalında Güzel Olabilir


Lan diyorum şöyle sevgililer günü de geliyor.

Neyse ki o gün sevgililerle değil de daha sakin insanlarla birlikte olacağım. Sempozyum var, sunucu olacağım. Aman da aman.. Çok romantik biliyorum. Elimden gelen budur.
Ben niye hiç çiçek böcek almadım diye düşünüyorum. Öğrenci evlerine giderdim, kapıda yatan sevgili hikayelerini dinler, bıraktıkları kurumuş çiçeklere hasetle bakardım.
Tamam saçma biliyorum, hatta sürekli çiçek katleden bir sevgiliyi asla sevemem.
Ne demişler çiçek dalında güzeldir.
Amma velakin gel gör ki içimdeki salak kız bazen istiyor böyle şeyler. Elinde bir buket çiçekle sabah beni karşılayan bir sevgili falan ne bileyim hep istemişimdir ne yalan söyleyeyim.
Ama bu zamana kadar denk gelmedi öylesi. Sanırım benim antiromantikliğimden hatta laf sokuculuğumdan ileri gelen bir öküzlük oluyor adamlarda.
Biri vardı mesela, yaz okulunda her gün gül koparırdı ordan burdan. Burnuma dayardı, artık böcek möcek ne varsa burnuma yapışırdı bir güzel. Organik tabii sonuçta ama reçel yapmayacağım, ters çevirip kurutacağım en fazla.
Sonracığıma bir başkası 5 tanesi 1 liraya ki o zamanın milyonu oluyor işte heh o kadarcık şeye dandik güller almıştı o da sırf çiçekçi paçamızı bıraksın diye. Hatta hatırladım da böyle yürüdükçe dökülüyordu bir bir.. Arkadan gelen biri çok rahat takip edebilirdi beni.
Tek gülden nefret ediyorum, tek kırmızı gülden daha da çok nefret ediyorum.
Papatyalar olsa mesela fena olmazdı. Şanssızlık işte benimkisi.



Şimdi asla istemiyorum çiçek böcek, hiçbir şey istemiyorum işin aslı. Zamanında olacak öyle şeyler benden geçti galiba.
Akşam salata yapmak için tere, marul falan alsın, yeter bana.
Böyle de bir insan oldum işte.
Yine de sevgililer günü gelmesin istiyorum, bir sürü vıcık vıcık sevgili göreceğim yollarda. Tamam iyi bir şey gezsinler de, aç var tok var kardeşim.
Ben sevgilimden uzaktayken sevgilisiyle fingirdeşen çiftler görünce katil olmamak için bir sebep göremiyorum.
Ölmüş bir adamın arkasından konuşulan bir sempozyumda sevgililer gününü kutlayacağım.

Sayın Valim, Sayın Garnizon Komutanım, Çok Değerli Sevgililer, bu anlamlı günde birlikte olduğumuz için nasıl sevindiriğim anlatamam. Şuraya bir iki mum falan koymamışlar onlar adına özür dilerim. Tütsüyü de sabah gelirken bir sex shoptan aldım, idare edeceğiz artık. Bu soğuk günde, bu loş salonda Allah rahmet eylesin iyi adamdı, iyi araştırmacıydı.. Böyle mübarek günlere kısmet oldu onu anmak.. Seviyoruz hepimiz, sevgililer gününüz kutlu, mutlu olsun, El Fatiha..

Sevgilim de olmasa naparım bilemiyorum. Püff..!

Yeri gelmişken okuyuculara şöyle bir şey sunmak istiyorum,
geçen sene ilgili bir olay sonrası aklıma gelmişti.
Böyle doğum günü, yıl dönümü hesabı özel günleri unutan sevgilileriniz için çok özel bir mesaj önerim var:

".... günün kutlu, mutlu, şutlu olsun.. Selametle."

Çok kötüyüm ben valla.