25 Mayıs 2009

Kadınların Kadınlara Vurma Çabası


Dayanamiciim, müsaadenizde kadınların birbirini hırpalama çabasına değineceğim.
Kadınlar enteresan yaratıklar malum. Misal iki kadın yan yana geldiğinde birden bir mücadele ortamı oluşur. Dikkatli erkekler bunu hissedecektir. Kız kıza ortamlarda çok fazla olmasa da diğer bütün ortamlarda var bu evet ben şahidim.
Kendisi güzel yemek yapıyorsa çaktırmadan güzel yemek yapamayan diğerine vurur. Diğeri de benim daha önemli işlerim var manasına gelen bir şeyler söyler ki yemek yapanı küçümser.
Bir de süslenme olayı vardır. Şimdi fakültenin ilk iki senesi yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşım vardı. Sabah beni gördüğü zaman verdiği tepkiye bakarak o gün güzel olup olmadığımı anlardım. He bunun için bir çabam yoktu ama en azından nasıl göründüğümü öğrenmiş oluyordum. Kot, düz tişört giydiğimde acayip neşeli oluyordu beni görünce. Güzel olmuşsun derdi. Ama azcık süsleneyim ne bileyim bir etek falan giyeyim beni görür görmez neşesi kaçardı. Hiç de bir şey demezdi. Okula gidince başkaları söylerdi ne güzelsin bugün diye. Evet lan güzelim kadınlar duydunuz mu anasını satayım çekilin yoldan pippi geliyor tövbe tövbe, napcaksak güzelliği. Gözünüzü seveyim böyle saçmalıklar yüzünden yıpratmayalım birbirimizi. Nedir yani bu savaş bütün gün televizyon karşısında oturup bira içip göbeğini kaşıyan bir adam için mi.? Değmez.

Bir de yaş meselesi. 20'den sonra herkes aynıdır benim gözümde. Ki arkadaşlarım arasında 16'ın da 20'den 30'dan bir farkı yoktur. Bakıyorum bazı kadınlar bu yaş işine ciddi ciddi takıyorlar hastalık gibi bir şey. Ben de takıyorum evet yaşlanmak istemiyorum hep 20 olayım istiyorum falan ama tutup da 20'lik çıtırlara çok küçüksün daha dur bir büyü de göreyim seni demiyorum. Salaklık bu valla başka bir adı yok. Sanki 70 yaşında bunu söyleyen yoo daha 30 bile değil. Ki itiraf edeyim bunu bana 70 yaşındaki biri de söylese ne kadar salakmış ya der geçerim. Kendisinin de başına gelmiş bir şeyi gidip başkasına sırf tatmin olmak için söylemesi komik geliyor. Yaşlanıyoruz bari bir işe yarasın dur ben bir ukalalık yapayım.
Sevgiliniz sizden büyüktür misal onun arkadaşlarıyla, arkadaşların eşleriyle bir ortam olur. Ortamdaki ortalama yaşın senin yaşından 5-10 yaş fazla olması kadınları delirtir. Bizim adamları da elimizden alır bu gibi bir saçmalık oluşuyor bilinçaltında herhalde. Hemen senin tecrübesizliğine vurmaya başlıyorlar.

-Sen daha yaşamadın bilmezsin. 5 seneyi devirin, görürüm ben seni.

Ya kardeşim ben sen miyim, göbeğim bağlı mı sana.? Senin yaşadığın şeyi yaşamak zorunda mıyım ben? Şimdiye kadar bana bu tür cümleler kuran kişilerin yaşına geldiğimde ha evet haklıymış dediğim olmadı. Çünkü onlarla aynı şeyleri yaşamadım. Herkesi kendileri gibi kendini tanımaktan aciz biliyorlar sanırım.

-Ay canım ya çok da erken daha senin için hayatın tadını çıkarsaydın.

Elinin körü anam.

-Senin de çocuğun olsun sen de bir büyü bakalım.

Aksini mi iddia ettim ne şimdi bu durup dururken.

-Ben de senin yaşındayken zayıftım çocuğun olsun da gör, böyle kalacağım sanma.

Şimdilik çıtırsın ama ilerde sen de sarkacaksın, şimdiden moralini bozmakta yarar var. Oh yeah.. Bebeğim sen söyleyene kadar ölümsüz olduğumu düşünüyordum, iyi ki söyledin valla.

Yolda yürürken 50 yaşlarındaki kadınların haşin bakışlarına maruz kalma sebebimizi de buna bağlıyorum.

Komik diyaloglara da neden oluyor aslında. Yani traji-komik:

50 M-Bence çok başarılısın işinde. Kesinlikle gelecek vaadediyorsun.
25 F - Teşekkür ederim.
38 F -Daha büyümesi lazım biraz daha. Küçük daha, biraz büyüsün de bakalım.
50 M- Ne ilgisi var, küçük mü ki, gayet de büyük.
38 F - Daha 25 yaşında çocuk ya.

Yuh..!!

Özetle yaşım neyse onu yaşamak istiyorum, ne eksik ne fazla. Yaşlanmak istemiyorum ayrı tabii ama Ajda olacağım büyüyünce. Gençlerle arkadaş olacağım hep. 60 yaşındayken 20'lik kankalarım olsun amin. :)