7 Nisan 2010

İntihara Sebebiyet Verenler Neden Yargılanmıyor

Aslında yargılanıyor değil mi? Ama intihara sebebiyet veren devletin veya genel olarak sistemin kendisiyse kimse ağzını açıp tek laf etmiyor.

O malum dershane, borcu silivermiş sağ olsun, nasıl müteşekkir kaldık anlatamam.

Dershaneye parasızlıktan dolayı gidemeyen, lise diplomasını okula bağış yapamadığı için bir süre alamayan -sonra acıdılar da tutuşturdular elime- biri olarak o çocuğun neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. 

Birileri sadece eğitim görmek istiyor. Sonunda yine halkına faydalı olmasını sağlayacak bir meslek edinmek istiyor ama yok buna engel olmakta hükümetlerimizin üstüne tanımıyorum ben.

Bir de kampanyaları destekliyorlar ya sanırım en komiği de bu. "Baba beni okula gönder", baba ikna oluyor, kızını/oğlunu okula gönderiyor sonra ne oluyor, devamı yok.. Ee okudun da ne oldu diyor bu sefer adam. Bunu gören başkası da "Bak Hüseyin'in kızı/oğlu okudu da ne oldu, otur oturduğun yerde" diyor. Haksız mı, kendince haklı. Çocuk okutmak ne kadar zor biliyor herkes, ekonomik durumun ne kadar iyi olursa olsun zorlanıyorsun bir yerde hele de orta direk olmak bile lüksten sayılıyorken şu günlerde. Yazık günah hepimize, herkese..

Birileri öğretmen olmak istiyor neden..? Çalıkuşu olmak için.. Unutulan bir köydeki çocukların elinden tutmak için. Bin türlü zorluğa göğüs gerip kazanıyor üniversiteyi diyelim. Okuyor da ordan burdan bulduğu burslarla ya sonrası.. Hiç.. 5 sene bekliyor. Her sene yeni umutlarla.. Sonra duruyor artık, eş dost akrabanın soruları, ailenin maddi durumu, adaletsizlik, her şey her şey... Sonunda gitmeye karar veriyor. Bir değil iki değil.. Bildiğim kadarıyla 20'nin üzerinde intihar oldu bu sebepten. Dolaylı etkisini de sayarsak eminim 50'yi geçer. Bir koca sınıf intihar etti allah allah.. İlla birilerinin bomba atması mı gerekiyor 20 kişinin ölmesi için yoo, hükümet bizzat kendi eliyle gerçekleştiriveriyor bunu. Kimse de dur diyemiyor.

Çocuklarını okutmaya çalışan işçi, durup dururken işten çıkarılıyor ya da diyorlar ki sen bundan sonra 3'te 1 maaş alacaksın hadi bakalım kolay gelsin sana.. Zaten borç içinde yüzen aile, bitiyor, eriyor gidiyor. Çocuklarını okutamayacağını düşünen ebeveyn de gitmeyi tercih ediyor. Yediremiyor bunu kendini..

Yakın zamana kadar bu kadar çok intihar haberi duymuyorduk. Duyduklarımız ise "sorunlu" (!) insanlara dair haberlerdi ama şimdi herkese yarın intihar edebilir gözüyle bakıyoruz. Abartmıyorum bence böyle. 

Yapılacak bir şeyler varken neden yapılmıyor, en başta da neden bu sorunlar yok sayılıyor. Anayasaydı seviyesiz hakaretlerdi zafer bayramının ev sahibiydi bunlar gerçekten insan hayatından daha mı önemli konular.. Hükümet kimin için var..!? Benim için var. Ben seçtim onu değil mi? Eee nerede o zaman.? Ne zaman göreceksiniz.!? Herhalde dağa çıkıp ülkedaşlarımızı katletmemiz lazım ciddiye alınmamız için.. Şu an Abdullah Öcalan bile ülkenin yarısından fazlasına göre daha iyi koşullarda yaşıyor. Görünen tablo bu.. 5 dakikalarını düşünmek için ayırsalar bunu onlar da görebilir ama korkuyorlar sanırım..

Yazık günah..

Sosyal devlet nerede?

Ve 

katil uşak değil!!! 

Fareden Korkan Bir Eşeğin Tırmandığı Direğin Yapıldığı Çınar Ağacının Yanındaki Ceviz Ağacından Bal Yiyen Ayı

Ciddi bir hafıza sorunum var. Ne isimleri aklımda tutabiliyorum ne söylediklerimi yaptıklarımı çoğu zaman okuduklarımı.

Hafızamı iyi hale getirmek için abidik gubidik egzersizler yapmaya çalışıyorum. Hani Tatlı Hayat'ta Sevinç'in yaptığı gibi "Fareden korkan bir eşeğin tırmandığı direğin yapıldığı çınar ağacının yanındaki ceviz ağacından bal yiyen ayı" şeklinde saçma salak şifreler uyduruyorum. Beynimin çalışmayan tarafı da çalışsın diye sol elimle yazı yazmaya çalışıyorum, mause'u sol elimle kullanmaya çalışıyorum, sağ kulağıma sol elimle dokunuyorum falan ne bileyim işe yarar belki, işe yarasa iyi olur çünkü durum feci artık.