20 Ağustos 2011

The Sims Social

Bir önceki berbat yazıyı yazdım ve biraz olsun rahatladım. Ardından ram'lerim geldi, ferahladım. Artık bilgisayarım beni yormuyor, yani şimdilik..

Bu aralar Facebook'ta özellikle Türklerin sardığı bir oyun var. Aslında bu oyunu bilmeyen yok da, Facebook'ta olması daha bir güzel oldu sanki..
Sims'i, Facebook'a uyarlayıp Sims Social yapmışlar efendim. Ben Facebook'ta oyun oynarken benimle alay eden ne kadar arkadaşım varsa (okb) bu sefer benimle birlikte oyun oynuyorlar. Çok enteresandır ki ilk kez bir oyunda Türk arkadaşlarımın sayısı yabancılardan daha fazla. Toplumca bastırılmış duygulardan girip bilinçaltı arzulardan çıkardım ama yo yoo bunu yapmayacağım.

Oyun hakkında bilgi vereyim biraz. Sims Social, yine diğer Facebook oyunları gibi enerji ve görevlerle ilerliyor. Size çeşitli görevler veriyor ve onları yerine getirdikçe para, malzeme vb. şeyler kazanıyorsunuz. Ayrıca yazı yazdıkça, resim yaptıkça, yemek pişirdikçe, beste yaptıkça bu alanlarda da seviyeler atlıyorsunuz ve bu sayede para ve deneyim kazanıyorsunuz. Kazandığınız paralarla evinize masraf yapıp ev seviyenizi yükseltiyorsunuz. Komşular ekleyip onları ziyaret ediyorsunuz. Onlarla yaptığınız aktiviteler sayesinde arkadaşlık seviyenizi artıyorsunuz. Ayrıca sevgili edinebiliyorsunuz hatta sevgilinizle öpüşüp koklaşabiliyorsunuz. 
Önemli bir şey var ki, moralinizi sürekli en yüksekte tutmak önemli. Çünkü moraliniz en yüksek seviyede olduğunda yaptığınız işlerden daha çok para kazanıyorsunuz. 

Arkadaşsız oynanabilecek bir oyun değil bu. Farmville'deki gibi bol arkadaşa ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle de oyunun sayfasından arkadaş bulmanızda yarar var:

Bunları neden yazdım çünkü ekran görüntülerim var size:

Benim hatun (ces blackeye) birden mayoyla dolaşmaya başladı. Eyvah perpetual görmesin dedim ama maalesef geç kalmışım, yakalandım.

Bir türlü kendime benzetemedim benim hatunu. Şu en yakın hali aslında ama bu da kesmediği için bu hale bile getirmedim, öyle rastgele bir halde duruyor.


Arada fingirdeşiyoruz da yarimle:


Bunlar da fazladan:
Gözlüğe dikkat, çok çalışıyor benim kızım çoook..

Bir de kızarsam çok pis konuşurum, karşımdaki çıplaksa daha da kızarım döverim bile..


Bu da evimin dünkü hali.. 


Reklamları izlediniz.. 
Şimdi sizleri Seni Bana Kazmışlar adlı yerli dizi ile baş başa bırakıyorum. 
İyi seyirler..