25 Ocak 2009

To be or not to be


Öncelikle çocukluğumdan beri bir baltaya sap olmak istediğimi itiraf edeyim. Aslında bu istek baltaları gördükten sonra söndü bende resmen ama olsun yine de hani olsa da fena olmaz durumundayım.
Sonra.. Polis olmak istediğimi hatırlıyorum bir ara. Çocukluk işte. Polis karakolunun önünden geçerken sesimi yükselte yükselte söylerdim polis olacağım büyüyünce diye. Kabus gibi. Hep silah merakım yüzünden. O da kabus gibi. Bebeklerle oynamayanlardandım da üzerinize afiyet. Nerde araba var tabanca var ben ordayım. Bang bang..!
Oyuncu olmayı hiç düşünmedim. Müsamerelerdeki sayısız rolümle bu olaydan bıktım zaten.
Şarkıcı olmayı düşünmemiş olsam ayıp olurdu. Evet ütünün fişini mikrofon yapardım.
Sonracığıma bir dönem gelin olmayı istedim. Tüllerden gelinlik yapardım. Sonra bunun da çok saçma olduğunu anladım.
4. sınıfta psikolog olmaya karar verdim. Bu konuda okumalar yaptım ilerleyen yıllarda. Özellikle lise dönemim psikoloji bölümü öğrencilerinin ders kitaplarını okumakla geçti. Birkaç tane profesörle iletişime geçtim vs. Ama sonra son sınıfa gelince kardeşimi düşündüm eğitim süreci masraflarımı düşündüm ve yedekte bulundurduğum tercihimi düşünmeye başladım.
Öğretmen olmalıydım. Halihazırdakileri gördükçe soğusam da evet bunu yapmalıydım. Onların bozduklarına inat, daha çok düzeltmeliydim. Bir sürü sebep var işte. Neticede bunun okulunu okudum 4+4 sene. Harika bir liseden mezun oldum. İlk tercihim olan ilime şak diye yerleştim, ailem mutlu oldu iyi bir şeydi onlar için.
Asıl mesleğimse bunlardan hiçbiri değil. Para kazanamadığım ama kanımın ruhumun ömrümün son damlasına kadar sadık olduğum bir işim var.
Durum budur.
Öyle her gün meslek değiştiren gençlerden olmadım. Ha aklıma geldi bak şimdi. Bir ara başbakan olmayı istemiştim ama bu ülke için umudum kısa sürdü.

İyi biri olmayı istedim daha çok.
Biraz kibirli olmayı, biraz şımarık, Madonna gibi yaşlanmayan Frida gibi biraz, biraz Anais Nin, biraz evlat, biraz anne, biraz sevgili, biraz eş olmayı da istedim.
Sosyal olmak istedim en çok. Ukala. Hakkını arayan.
Biraz Hitler, biraz Che...
Biraz ondan biraz bundan.
Biraz kadın, biraz erkek olmayı da istedim.
Aslında ben hep bir halt olmayı istedim işin aslı ama henüz kendimi bir halt olarak göremiyorum. Sanırım bir halt olamadan da ölüp gideceğim.
Eee bari anne falan ne bileyim iyi bir şey de olsaydım ölmeden.

Dün bir filmde duydum süper uydu bana da:
-Gelin olayım derken tayyare oldum Şaziye Abla..!