22 Ağustos 2009

Converse Sana Ayağım Girsin!

Girsin valla girdi de zaten birkaç sene kadar ama yetti artık..

Anlatayım Converse serüvenimi kısaca. Malum Amerikan filmlerindeki şımarık çocukların (bunu yazarken yanlışlıkla Şımarıkan yazdım, Amerikan ve şımarık'ın birleşmiş hali, harikayım ben) ayağında görürdüm özentilik işte. İlkokulda istedim ama nasıl tarif edeceğimi de bilmiyordum o zamanlar, bir şeyden haberim yok tabii. Sonra liseye başladım, o zımbırtıların Converse olduğunu öğrendim. O zamanlar daha bu kadar ayağa düşmemişti. öff yine ayak dedim. Babamla bir mağazaya gittim, satıcı sağ olsun 100-200 arası bir fiyattan bahsetti oha dedim çüş.. Babama yazık, alt tarafı ayakkabı ve ben iki gün sonra sıkılırım zaten, ne gerek var. Aklım ayakkabılarda kaldı ayrıldım dükkandan.

Sonra bunların çakmaları çıktı piyasaya. Bende de ciddi bir marka düşmanlığının başladığı yıllardı. Aslında almayacaktım ama sırf ben giyersem birçok kişinin çakmaları utanıp sıkılmadan giyeceğini bildiğim için 20 liraya aldım bunlardan. Sonracığıma işte bu avatardaki yeşillerle iki üç sene idare ettim ben. Yeşillerimi seviyordum ama herkesin ayağında Converse görmekten sıkıldım, gerçi kimsede görmemiştim bu acayip yeşili ama olsun. Converseleri atmadım yeğene verdim, o giymeye devam ediyor. Bu saatten sonra da bana kimse bana Converse giydiremez.

Şimdi neye sardım, işte önce yaz kış kışlık bot giyiyordum ta ki babam çok sevdiğim botlarımı sobada yakana kadar. Sonra Converse işte. İki senedir de Adidas'ın Gazelle'inin çakmasını giyiyorum, 15 liraya almıştım pazardan.

Asıl değinmek istediğim şeyse şu:
Boru (dar) paça pantolonun altına giymeyin şu Converseleri nolur ama ya nolur. Palet gibi ayaklarınızla önümde, yanımda yürümeyin nolur, görmesin gözlerim sizi. Nereye saklanıyorsanız saklanın sıkıldım artık, iğrendim. Dar paça pantolonun altına Converse giyince ne kadar çirkin olduğunuzu biliyor musunuz? Zaten dar paça pantolon tek başına bile iğrenç bir de altına Converse çekince tam oluyor yani. Öğh.. Sokakta bir babet giyenlerden baygınlık geldi, bir de bu dar paça pantolon altı Converse giyenlerden..
Valla benden dost tavsiyesi, yaptığım araştırmaya göre erkeklerin %80'7'si kadınlarda, kadınların %90,1'i de erkeklerde bu görüntüyü itici buluyor. Beğenen kısmın çoğunluğu da zaten Emo..!!

Off ne kadar doluymuşum arkadaşım ben..

Hayır değiştirmeme kimse onay vermedi yoksa çoooktan değiştirmiştim ben bu avatarı. Of..!