16 Ocak 2011

Ağzımızda Çiçekler Balkonda Sırılsıklam

Arkadaşım, ben anlamıyorum bu sigara sansürünü. Tamam içilmesi konusunda belli düzenlemelere gidilsin, gerekliydi de güzel ülkemde ama sansürünün boku çıkmadı mı acaba.?

Cnbc-e, e2 mesela, ne kadar salak kanallar haline geldi o çiçekleri ağızlara yerleştirince, haberiniz var mı? Kırk yıllık yeşilçam filmlerini izleyemiyorum sinirden, onlarda da sansür. Amaç ne acaba? Çocukları korumak mı yoksa televizyonda sigara içen biri görüldüğünde izleyicilerin yüzde bilmem kaçında sigara içme isteği uyanması mı? İkisi için de size laflar hazırladım gerçi. 

Yahu be adam, sen oradaki buradaki sigarayı yasaklayıp bangır bangır sigara sağlığa zararlıdır reklamı yayınlıyorsun, o ne olacak.? Sen zannediyorsun ki bu caydırıcı bir şey. Yoo, yıllardır biliyoruz zaten sağlığa zararlı olduğunu ee ne değişti, bıraktık mı..? Levent Üzümcü sesiyle "günde bir paket sigara içen insanın ciğerlerinde biriken katran miktarı"ndan bahsedince benim aklıma hemen sigara geliyor ve her reklamda içiyorum hemen hemen. He babaannem o süngeri insan ciğeri sanmış o da ayrı. Çocukların da böyle sandığına eminim.
Ayrıca canlarım, çocukları çok düşünüyorsanız şunu çocuklara yapmaya hakkınız yok. Ölürsünüz, sigara içerseniz erken ölürsünüz diye diye çocuğu bu hale getirdiniz, siz getirmişsiniz kusura bakmayın hiç.
Tütünspor diye bir futbol takımımız varmış sayenizde öğrendim ve üzüldüm. O da mı battı, sorması ayıp.?

Ya anlamıyorum ki bu ülkede mi sadece böyle bu işler yoksa her ülkede böyle yarım yamalak mı? Niye iki elinizde bir siki doğrultamıyorsunuz anlamıyorum anlamıyorum. 
Daha çok yolunuz var bu sigara yasağı konusunda çoook. 


-ay ay ay küpelerden de istiyorum ayrıca pof