3 Mayıs 2010

Blog Yazarları Hatıra Ormanı

Evet, o kadar çok blog yazarı var ama bildiğim kadarıyla böyle bir ormanımız yok. 
İnternette bakındım da, Milliyet Blog sanırım yapmış benzer bir şey ya da sadece proje aşamasında kalmış bilemiyorum. 
Dileğim Blog Yazarları Hatıra Ormanı adında bir projenin hayata geçirilmesi.
Belki de oldu da bitti ama ben yakalayamadım. Gelen seslerden anlayacağız bakalım.

Şartlarımın yetersizliği ve hastalığım yüzünden bu projeye önayak olamıyorum. Ama biri alsa bunu, mesela Blog Ödülleri ekibi önayak olsa, böyle güzel bir girişim haline gelse bu.
Bütün blog yazarlarının kendine ait bir ya da birkaç tane dikili ağacı olsa o ormanda. Mahkemeler yasaklayamasa mesela, DNS ayarlarını değiştirmeden girebilsek bu ormana. 
Ne dersiniz hoş olmaz mı?

Haydi bakalım..

FF üzerinden tartışılabilir sanırım konu. Bakalım ses veren olacak mı?

Anneler Günü Hmmm


Hediye seçmek zor iş. Ben bunu başaranlardan değil, başaramayıp pes edenlerdenim. Sebebi de annemdir. Ne alsam bir kulp bulur. İstediği şeyi günler öncesinden söyler ve seni onu almaya mecbur eder, gidip alırsın, bunun daha büyüğü yok muydu, keşke başka rengini alsaydın gibi gibi gibi.. Hediye aldığına alacağına pişman eder.

Sevgililer günü çok eleştiriliyor da anneler günü hiç eleştirilmiyor. Ne diye annenize hediye alıyorsunuz demiyor kimse. Çoğu insan annesine yeterli ilgiyi gösteremediğinin farkında sanırım ve bu vesile ile vicdanını rahatlatıyor. Bunun dışında da zaten her fırsatta annesine hediye verenlerin de değerlendirdiği başka bir fırsat. Kimse annesini boynu bükük bırakmak istemez sanırım.

Hediye seçmeyi de pek bilmiyoruz. Heh işte zurnanın zırtına gelelim. Anneler gününde annemize ne hediye etmemeliyiz/edebiliriz?

Arçelik, "Kraliçe" ile güzel reklam yaptı ama ben annelere küçük ev aletleri alma taraftarı değilim. Mutfak Robotuna ihtiyacı varsa annemizin, başka gün alalım bunu. Anneler gününde, "Al anne, daha çabuk yemek yap, senin işin zaten yemek yapmak" alt mesajlı hediyeler moral bozukluğu yaratabilir.

Parfüm çok tercih edilen bir hediyedir ama bir kadına anneniz bile olsa parfüm hediye etmek doğru gelmiyor bana. Anne kokusunu sevdiğinizi söyleyip bir de parfüm hediye etmek bence yanlış. Parfüm kime alınırsa alınsın "Al bunu, güzel kok" alt mesajlı bir hediyedir.

Çiçek, güzel bir hediyedir her zaman ama bazı anneler için de değersizdir, eğer anneniz benim annem gibi beklentileri yüksek bir anneyse çiçek onu kesmeyecektir. Bence çiçek tercih edilebilir bir hediyedir ama çiçek asıl hediyenin yanında verilen bir hediyedir. Sadece çiçekten hediye olmaz, böyle özel bir gün için.

Mücevher, anneler sevebilir ama malum her evladın bunu alacak gücü var mı, yok elbette yine de eğer imkan varsa takı güzel bir hediyedir. Hele de kendinizden bir şey katarsanız.

En önemlisi annenin nasıl mutlu olduğunu anlamak ama bunu anlamak gerçekten zor. Annem uzun zamandır babamla birlikte çektirdiği bir fotoğrafın büyütülüp çerçevelenmesini istiyordu. Kardeşim yaptırmış mesela, ağlıyordu neredeyse. 

Sonuçta bu anneler günü yani doğum günüyle de karıştırmamak lazım. Herkesin evinde bir video izleyecek kadar imkanı vardır sanırım. Anneler günü için de özel bir video hazırlayabilirsiniz. Düğün fotoğrafı, hamileyken çekilmiş bir fotoğraf, ilk fotoğrafınız, annenizle birlikte çektirdiğiniz diğer fotoğraflar belli bir kronolojiyle dizilip video yapılabilir güzel bir müzik eşliğinde. Videodan önce annenin eli öpülür, anneler günü kutlanır, çiçek verilir ve video izlenir. Hatta bunun yanında güzel bir pasta da süper olur. Üzerinde yine size ait kelimeler bulunan bir pasta. Oscar heykelciliğine benzer bir ödül verilebiliyor mesela şimdilerde. Bence videonun sonunda bir de bu heykelden hediye edilse, güzel sözlerle birlikte,, çok çok çok mutlu olur herhalde annemiz.