29 Mayıs 2009

Gelişmeye Devam abd.!

Ebu Garip Cezaevi.
Nelere şahit oldu acep?
Evinde ailesiyle birlikte öldürülen Abir'den bahsetmiştim size ama sadece o değil tabii. Yeni yeni fotoğraflar çıkıyor piyasaya, daha doğrusu biliniyor ama çıkamıyor çünkü Obama fotoğrafların yayımlanmamasını istemiş. Evet. Kimse bilmemeli değil mi?
Askerlik zeka işi, ahlak işi.. Hiçbir iş yapamayanları eline silah tutuşturup savaşa gönderirsen işte olacaklar budur, dahası değil.
Sayısız işkence görüntüsüne şahit olduk, Bush döneminde Bush'un pisliği diyorduk ama şimdi Obama var, hani çoğumuzun yeni bir dünya düzeni vereceğine inandığı adam, ama görüldüğü üzre o da pek farklı değil. Yayımlanmalı o fotoğraflar. ABD'nin gerçek yüzünü görmeli herkes. Obama da başkalarına verdiği aklı uygulamalı: Geçmişle yüzleşmeli.. Yakın ya da değil, geçmiş ABD'nin geçmişi, Obama'nın benimsemesi ve üzerinde çalışması gereken geçmişi.
Ne güzel hepimiz yok edelim geçmişlerimizi. Obama da desin "bunlar Bush'un halt yemeleri ben sorumluluk kabul etmiyorum." ee böyle de olurmuş değil mi? Kusura bakmasın ama fotoğrafların yayımlanmamasını istemekle bunu demek arasında fark yok bence. Bir halt yediyseniz dökün ortalığa en azından dürüstlüğünüz kalsın, samimiyetinize inanalım, pişmanlığınızı bilelim, telafi edebileceğinizi düşünelim. Yok yok ABD ve diğer bütün büyükbaşlar için bunlar çok uzak şeyler. İnanmadım, inanmıyorum ve inanmayacağım.
Bürokrasinin özeti şu sanırım: Büyük balık küçük balığı yer.
Bu kadar basit evet. Bireye değer vermeyi öğrenemeyecek bu dünya. Bireyi yok sayıp sürü olarak görecekler bizi. Biz sürüyüz, birimizin başına bir şey gelmiş olması sürüyü çok da etkilemez. İstedikleri gibi sürülmeye devam ederiz. Evet evet özeti bu.
Askerler, ki dahasını da demek istiyorum ama... neyse şimdi fazla hakaret ederek kendimi haksız duruma düşürmeyeyim. Askerler, tutukladıkları (!) kişilerin çoğuna tecavüz ettiler, kadınlara, erkeklere.. Bu tecavüzler sadece kokuşmuş aletleriyle de olmadı, çeşit çeşit materyal kullandılar.. Döve döve öldürdüler kalkıp zafer işareti yaptılar.. İsrail askerlerinin Filistin'in üstünde dumanlar tüterken gülerek hatıra fotoğrafı çektirmesi gibi.
Savaşı sevmiyorum, sevmeyeceğim. Dünyanın herhangi bir yerinde savaş olduğu sürece hiçbir ülke de çıkıp ben gelişmiş bir ülkeyim demesin. Sokarım onun gelişmişliğine efenim, böyle gelişme mi olur?

Şöyle bir şeyler eklesem fena olmaz: