15 Haziran 2012

Tıp

* Canım yazmak istediğinde imkan bulamıyorum, imkan bulduğumda yazma isteğimi kaybediyorum.

* İşini hakkıyla yapmayan öğretmenlere sinir oluyorum. Neymiş efendim, teneffüste çay içmek yerine öğrencilerin sorularını yanıtlamak zorunda kalıyorlarmış. Ya ne olacağıdı, pardon? Bu ikiyüzlülüğü anlamamı beklemesin kimse! Hem öğrencilerle ilgilenmek ne kadar yorucu biliyor musunuz, zam yapılsın bize hem de soru cevaplamaktan çay içemediğini söyle. Saçma! He çok şeyse, ben yemek yemeyi unutuyorum çalışmaktan. Öğretmenlik zamanımda da çocukları tek tek çıkartmadan, üstlerini giydirmeden okuldan çıkmazdım. Okul yolunda olurdu gözüm gidiyorlar mı nedir durumlar diye.. Kendi öğrencilerimi geçtim, başka öğretmenlerin öğrencilerinin sorularını bile cevaplardım. Sanırım ahlakla ilgili bir şey, sonradan edinebilecek bir özellik değil bu. Kusura bakmasınlar.. 

* Kürtajla ilgili söyleyenebilecek çok fazla şey vardı, birazını söyledim, birazı içimde kaldı. Varsın öyle olsun şunu okumanızı isterim.

* İş yerinden bir arkadaşımın sevgilisi askere gitti. Bir günlüğüne.. Parasını verdi geldi ve kız bunu kahkahalarla anlatıyordu. İçimin nasıl acıdığını bilemezsiniz. Hem parası olmayan gençlerimize hem kendime.. Böyle olmamalı.. 15 ay birileri acı çekerken, birilerin içi yanarken hatta belki bütün bir ömür yanacakken birileri bunu parayla satın alamamalı. Eşit olmak, eşit olmak en azından eşitsizliği kınayabilmek... 

* Güzel bir gelişme olacak hayatımda demiştim oldu. Mutluyum, birkaç ay sonra deli mutlu bir insan olacağım.

* PapatyaPrenses'i çok seviyorum. Bundan sonra kaç gündür almayı unuttuğum ilaçlarımı unutmayacağım :) Unutturmayacak. 

* Bazı insanlar işlerini başkalarına yaptırma konusunda inanılmaz yetenekli. Bunu nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama sorumluluğu veren kişiye ben yaptım diyebiliyorlar. Bu insanları takdir ediyorum, hiçbir zaman öyle olamayacağım.

* İşim ne güzel ki giderek daha da yoğunlaşıyor. Gece 1'e kadar çalışıyorum kimi zaman, uyuyamıyorum bile ama bundan zevk alıyorum. Cumartesim yok pazarım yok, varsın olmasın. İşlerim güzel gitsin yeter ki..

* Siminya'nın kitabını almayı unutmayın..!!