2 Kasım 2009

Çözdükçe Dolanan Baş Örtüsü


Çok basit yaklaşacağım şimdi olaya. Çok çok basit olacak.

-Hüdaverdi Götügüzel'in boyu kısa, kendisi az buçuk da düzenbazdır üzerinize afiyet.

-Kısa boyluların çoğu düzenbaz olur.

-Götü yere yakından korkacaksın, arkadaş. Kısa boyluların hepsi yalancı, düzenbazdır.

Şimdi bu üç basit cümleye bakıyoruz.

1. cümle: Tek bir kişiden bahsediyor, sadece onu bağlar hadi diyelim seveni çok, bir de sevenlerini, hısım akrabasını falan bağlasın. Tamam değil mi?

2. cümle: Biri tecrübelesini anlatmış. Tanıdığı birçok kısa boylu vatandaşın düzenbaz olduğunu ileri sürmüş. Bu da sadece onu bağlar. Sevabına "Yok abi, yanlışın var aslında çoğu değil de sana öyleleri denk gelmiş." denilebilir, denilmese de olur.

3. cümle: Herifin biri kendini bir bok sanmış, genelleme yapmış, götüne girmesi an meselesi. (Bkz: Bütün genellemeler göte girer bu hariç)

Şimdi bu örnekleri neden verdim?
Baş örtülü arkadaşların, bazı yazıları, düşünceleri saldırı zannetmeleri bu mevzuyu iyice büyütüyor. Evet aramızda 3. cümleyi kuran saldırganların sayısı fazla, kabul ama baş örtülü arkadaşlarımız da baş örtü kelimesini görür görmez "Lan bu bana kesin saldırıyor." diye koşarsa bu iş işte bu hale gelir ya da Allah korusun daha da ileri boyutlara gidecektir. "Bu benim inancımın gereği arkadaşım, seni bağlamaz. Bilmem ne sempatizanı olduğum için kullanmıyorum bunu, genelleme yaptın, götüne girsin" deyip çekilse ne olur? Bir tarafından bir şey eksilmez, gerçekten eksilmez.

Bir de "Sen baş örtüsü kullanıyorsun" demek "Sen mavi gözlüsün" ya da "Senin boyun kısa" cümlelerinden farklı değil. Gerçekten değil. Kullanıyor musun, evet ee o zaman saldırı bunun neresinde?

Bu yazıyı neden yazdım?
Uzun zamandır aklımdaydı işin aslı ama şimdiye kısmetmiş. Blog verdi bana bu fikri. Anlatayım kısaca: Üç beş başı örtülü arkadaşımın yaptığı bir şeyi abes bulduğumu söyledim. Ooo ne inançsızlığım kaldı, ne porno meraklılığım.. Beni devamlı okuyanlar bilir, genelde eleştiririm zaten otu boku. Misal boru paça pantolon altı Converse  giyen gençleri eleştirmiştim. Böyle giyinen arkadaşlar da geldiler, "Ama ben seviyorum, yakışıyor bence" deyip gittiler. "Sen ne zevksizsin gerizekalı" demedi kimse.. Anlatabiliyor muyum?

Çok yakından biliyorum ki başı örtülü arkadaşlar anlaşılamamaktan dertli, bence bunun nedeni kendileri, her şeyi saldırı olarak görmekten vazgeçip anlayıp dinlemeye çalışsalar, en fazla karşısındakinin ezber bilgilerle donanmış bir aptal olduğunu anlayıp çekilirler, ne olur yani, kim ne kaybeder.?

-Ama saçların çok güzel, bunu görmeye herkesin hakkı var!

diyen gerizekalılar tanıyorum ben. Bomboş..!!

Ben fakültede baş örtülü arkadaşların yanında eylemlere katıldım ama biri hariç diğerleri tacize uğrayan kadınlar konusundaki eylemde yanımda değildi. Çünkü başı açıklar kadar tacize uğramıyorlardı ve bununla övünüyorlardı ama çıkıp da bütün baş örtülüler bencil hepsi sadece kendini düşünüyor diyemem, bu haksızlık olur. Tanıdığım o kadar mükemmel karakterli, başı örtülü arkadaşlarım var ki.. Tıpkı tanıdığım bir sürü mükemmel karakterli, boğa burcu kadını gibi.. Tıpkı tanıdığım bir sürü mükemmel karekterli, ela gözlü arkadaşım gibi.. Anlatabiliyor muyum, birinin baş örtülü olduğunu söylemek onu dışlamak değildir..

Zilyon tane emo'yla dalga geçtik. Bir sürü komik fotoğraf paylaşıyoruz, içlerinden biri hatta birkaçı baş örtülü olabilir ilgili kişilerin, tıpkı ela gözlü olabilecekleri gibi, tıpkı oğlak burcu olabilecekleri gibi..

"Ben Türk'üm." demek, "Sen Kürt'sün." demek değildir. "Sen Kürt'sün" demek "Sen zavallısın." ya da "Kürtler zavallıdır." demek değil.!! Olamaz da.. Fazla paranoyak bir milletiz özeti bu..!!

Öhöm Öhöm



Hastalığım boyunca gözünü bir an olsun benden ayırmadan bütün gece başımda bekleyen sevgilime en başta varlığı için sonrasında bütün emekleri için teşekkür ederim.

Seni anan benim için doğurmuş adam!!!
Hamurunu benim için yoğurmuş kulak memesi kıvamında..
Yerim!!