27 Aralık 2008

Şımarık İsrail

Kudüs.. Ne önemli şehir. Hak dinlerin önemli bir merkezi. Yahudilerin vadedilmiş topraklara ulaşma çabası İngilizlerin desteğiyle ulaşması ama bitmeyen hırsı.

Kudüs, Kıbrıs, Keşmir, 3K. Ne çözülmez dertmiş arkadaş. Baktığımızda mücadelenin de hep belden aşağı olduğunu görüyoruz.

Ben ayrıntılarını takip edebildiğimiz savaşları şöyle bir taradığımda içlerinde en aptalca davranan ülkenin İsrail olduğunu görüyorum. Özellikle sivilleri vuruyor sanki. Ne iğrenç bir şey bu.
Yahudilerin bu vadedilmiş topraklar hırsı bitecek gibi değil. İsrail de büyüklerinden destek görmeye devam ettikçe daha da hırslanacak, anladığım o.

Savaş karşıtıyız ama engel olunamıyor insanların kan arzusuna. İyi bari, madem öyle erkekçe savaşın. Erkekçe de ne demekse..? İşte deyim olmuş yerleşmiş. Dediğim şu ki askere asker, tüfeğe tüfek.. Nedir bu..?

Filistin'e tarih kötü bir oyun oynamış, bu aşikar. Haliyle yurtlarını savunacaklar. İsrail için bak şimdi bir söz çağrıştı. O büyük ağababalara da söylemek lazım bunu:
"Küçüktü kıyamadım, büyüdü yenemedim.."

Kargadır İsrail ama pohpohlayıcıları bunun bilincinde midir bilemiyorum tabii.
Din diyor insanlar.. Din neden vardır..? Huzur değil midir din? Yok ama, şöyle bakınca din cephesine hep savaş görüyorum. Götünden anlamış millet bu gaza işini. Hz. Muhammed'in gazalarını falan örnek göstermesin kimse, zamanında hatmettim bunları. Müslümanlara karşı ciddi bir saldırı, tehdit olmadan savaşmamıştır. Savaşları da İslam Savaş Hukukuna göredir.

Hani o hep inanılan kıyamet günü var ya, kanlı ellerle mi çıkılacak Tanrı'nın karşısına..? "Aferin sen benim için bir sürü insanı öldürdün hadi yavrum sen cennete" mi denilecek? Din bir felsefedir, ezber değildir. Felsefesine sahip değilsen inanıp yaptığın ibadetler gerçek amacının dışındadır. Değil midir?
Ahh insanlar, ahh şapşal insanlar.. Hırslarınız, kana susayışlarınız.. Bitmeyecek değil mi dünya durana kadar.. Dünya durmadan bitirdiniz ya dünyayı..

Kardeşlik, barış, dostluk.. Hani o hep aşağıladığınız inançsızlar var ya, onlar sizden daha çok sahip çıkıyor iyiliğe, doğruluğa, barışa..

Hadi öğretsin biri bunlara kardeşliği, barışı...
Zor ama değil mi?
O zaman biri çıkıp nasıl savaşılır erkekçe onu bir öğretsin ben buna da razıyım..
Ölmek isteyenler ölsün toprak uğruna, kundaktaki bebekler değil.
Böyle nasıl bir küfür edesim var anlatamam.

Fotoğraf koyacaktım. Öyle bir vazgeçtim ki..
Ama durumu özetlemek için aha sıradan bir arama

Özkan Uğur


Ergen aşklarımın önemli bir ismi: Özkan Uğur. Özellikle de olduramadım'ın klibinden aldığım şu resimdeki hareket var ya, benim bir erkeği ilk kez seksi bulmama vesile olmuştur.
Onun dışında da böyle sevimli bir abi gibi duruyor ne bileyim işte. Daha sağlıklı işlerde görmek istiyoruz, popülerin ötesinde kaliteli yapımlarda görelim..! Sevelim, sevilelim.