16 Mayıs 2010

En Az 3 Çocuk Yapın

En az üç çocuk yapın, onlara gemicikler alın, onları yurt dışında okutun e mi sevgili halkım?
Hastalanırlarsa Rabbiniz size de Cleveland der, gidersiniz misler gibi tedavi olursunuz..

Hangi ülkenin başbakanı söylüyor bunu.?
Türkiye'nin başbakanı.
Türkiye'ye bakalım..
Eğitim berbat, sağlık hizmetleri berbat, yetişen nesle bakıyoruz bırakın dünyaya yararlı olmayı daha ekmek parasını kazanamıyor, çünkü işsiz.

Belki pişman olmuştur diyoruz ama yok pişmanlık da yok. Aksine "ben '3 çocuk' demedim 'En az üç çocuk' dedim." diyor. Yani 4, 5, 6.. Allah ne verdiyse yapın diyor.

Bakayım ben kendime şöyle bir.
İşsizim, babamın sağlık zımbırtısı olmasa -o bile yetmiyor tam olarak- hastalandığımda ölebilirim. Babamdan harçlık alıyorum 25 yaşımda olmama rağmen. Eğitim gördüm ama bir işe yaramıyor. Zamanında sanayide tornacı olmayıp salak gibi okuduğum için şimdi istesem de tornacı olamıyorum. Evlenemiyorum, çünkü neyime güvenip evleneyim. 
Evlensem geçinebilecek miyim?
Hadi iş buldum diyelim. Babama bakıyorum mesela, sırtında dünyanın yükü. Bir sürü kart borcu var. Kart kullanmasa aynı borcu yine yapardı çünkü buna mecbur. Aldığı üç kuruşla ev geçindirip bir de kardeşimi okutamıyor. Bitirdiğim okulun masrafları bile babama kaldı, adamcağız benim borcumu da ödüyor bir yandan. Evlensem aynı şeyler benim de başıma gelecek hemen. Evi krediyle kuracağım, düğün yok, zaten mümkün de değil, düğün dernek kolay mı öyle.. Düşünüyorum düşünüyorum, evlensem, çocuk gelecek olsa sevinemem ben, dünya başıma yıkılır hatta. Nasıl bakacağız o çocuğa, mamasıydı, beziydi, eğitimiydi, sağlığıydı.. Mümkün değil mümkün değil..

Ben de diyorum ki başbakanın önerisinin üzerine: En fazla 1 çocuk yapın. Daha fazlası intihara sebebiyet verebilir. 
Benim durumum iyi, ben okuturum da büyütürüm de diyorsanız siz bilirsiniz, ama bu çocuk da bir gün gelip şu benim durumuma gelecek. Lanet edecek belki doğduğuna. Ben olsam bu riski göze alamazdım.

Gerçi başbakan demese bile zaten en az 3 çocuk yapıyorduk biz. Doğuda özellikle ciddi bir sorun bu. Devletin dağıttığı doğum kontrol haplarını nüfusumuzu kontrol altına almaya çalışıyorlar diyerek çiçeklerin dibine gömen bir milletiz biz. 
Çoğalmak güzel ama zibil gibi yeteneksiz, donanımsız insan olacağına, az da olsa akıllı fikirli, yetenekli insanın olması daha yeğ değil mi?


-